Pogledajte kako smo ove godine uredili ured za blagdane
Pogledajte kako smo ove godine uredili ured za blagdane

Pogledajte kako smo ove godine
uredili ured za blagdane

Prosinac je stigao na velika vrata, a kao i svake i ove se pitamo kako je brzo proletjela još jedna godina. Kraj godine za većinu je poduzeća užurbana i prepuna evenata i događanja. Kako bismo se barem malo opustili i unijeli blagdanski duh u ured, ukrasili smo ga kako bismo se u njemu osjećali ugodno. Okruženi mirisom čempresa i borovine unijeli smo dašak prirode u naš radni prostor, a sve smo povezali blagdanskom toplinom koje nam daju lampice u žutoj boji. Danas vas vodimo u razgledavanje našeg uređenog ureda koji odiše dobrom vibracijom i blagdanskim dekoracijama.

U uređenju nam je još jednom pomogla Dražana Paladin Pavelić iz Studija Eventastic koja nam je još jednom pokazala kako su prirodne dekoracije idealan odabir za blagdansko vrijeme.

Tradicionalni Božić

Prije nego što počnete ukrašavati ured, odaberite temu prema kojoj ćete birati ukrase. Mi smo se odlučili za zelenu kao lajtmotiv koji se provlači na razne načine, a kombinirali smo ju s bijelom. Već na samom ulazu dočekat će vas oslikan stakleni prozor koji krase božićna drvca prekrivena snijegom, a koja su simbol za nadolazeći Božić.

Pazili smo da ukrasi budu decentni i usklađeni. Prostor za ispijanje kave omiljeno nam je mjesto za jutarnje druženje te prepričavanje raznih priča, ali tamo volimo provesti i vrijeme pauze kako bismo predahnuli. Stoga smo stol odlučili ukrasiti s nekoliko decentnih kuglica koje krasi zelena baršunasta mašna. Tome smo dodali mirisnu svijeću koja se savršeno uklapa u božićnu atmosferu te nekoliko drvenih ukrasa koji svojim izgledom podsjećaju na drvce prekriveno snježnim pokrivačem. Vrlo je važno da su ukrasi postavljeni s ukusom i stilom te da oni najbolje predstave vas i vaše radno okruženje.

Miris borovih grana

Ulaznu prostoriju ukrasili smo borovim granama koje smo postavili u jednostavnu staklenu vazu. Stoga nas svakoga jutra dočeka umirujući miris prirode koji pomiješan s onom prvom jutarnjom kavom čini savršen spoj mirisnih nota idealnih za jutarnje razbuđivanje i pripremanje za sve poslovne obaveze.

Priroda kao vječna inspiracija

Težili smo ka tome da nam ured krase prirodni materijali pa nismo birali klasične ukrase poput kuglica. Odlučili smo se za češere, štapiće cimeta, borovo granje i čempres. Budući da u uredu provodimo najviše vremena, težili smo k tome da on odiše toplinom i cozy feelingom. Najduži radni stol ukrasili smo borovim granama koji se proteže uzduž stola te nas podsjeća kako će Božić uskoro stići, a druženja u krugu obitelji sve su bliže.

Nekoliko smo manjih stolova postavili vaze s ukrasnim granama i drvenim ukrasima borova i adventskih kućica. Stol koji je srce našeg ureda, odnosno mjesto na kojem zajedno ručamo ukrasili smo adventskim vjenčićem i lampicama te tako dobili tradicionalni božićni stol.

Viseći ukrasi

Budući da nismo željeli radne stolove i ostale površine zatrpavati božićnim ukrasima, postavili smo nekoliko vjenčića da vise. Tako imamo dovoljno mjesta za sve naše stvari, a opet smo stvorili pravi blagdanski ugođaj u uredu. Vjenčiće od čempresa vezale smo zelenim baršunastim mašnama pa oni zgledaju praktično, a ujedno i lijepo izgledaju. Osim toga, njihov miris cijeli dan ispunjava naš radni prostor.

Prirodni materijali

Ove smo godine birale ukrase od prirodnih materijala te smo odabrale nekoliko drvenih ukrasa koji simboliziraju toplinu, advent i božićno vrijeme. Drvene kućice i male borove postavili smo na ormariće, a dodali smo i nekoliko kutijica koje podsjećaju na božićne poklone kojima se vesele svi – i oni najmlađi kao i oni nešto stariji.

Lampice u toplim bojama

Cijelu smo dekoraciju interijera zaokružili lampicama. S njima jednostavno ne možete pogriješiti. Ništa ne govori Božić više od toplih svjetlucavih lampica koje smo postavili na staklenu pregradu. U kombinaciji s češerima i granama borovine jednostavno odišu elegancijom, svježinom i toplinom – svime onime što Journal jest.

Učitati još
Zatvori