Journal u gostima: Mia Salman
Journal u gostima: Mia Salman

Journal u gostima: Mia Salman

Prije nešto više od devet godina pokrenula je vlastiti posao, a danas je vlasnica poznate slastičarnice Meet Mia. O njezinim slasticama već smo puno puta pisali, no koliko pazi na detalje u pečenju, toliko pazi i na detalje u uređenju.

Journal je ovoga puta bio u gostima kod poznate zagrebačke slastičarke. Mia Salman ugostila nas je u svom domu. Uz šalicu kave razgovarale smo o svemu, a ponajviše o detaljima kojima je uredila stan. Što joj je bilo najvažnije u uređenju stana, koji su joj rituali prije radnih obaveza i bez čega ne započinje dan, saznajte u nastavku.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-3

Kada si birala dom u koji ćeš se uselili, što ti je bilo najvažnije?

Pa iskreno, nisam dugo birala. U ovaj stan sam se zaljubila na prvu. To predivno visoko potkrovlje s mnoštvom svjetla, prostor se oslobodio na idealnoj lokaciji u savršeno vrijeme, tako da je to bio instant match. 🙂

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-1

Koje si materijale i boje najviše kombinirala i zašto? Je li ti tko pomogao u uređenju ili je sve bila tvoja vizija?

Cijeli stan je neka kombinacija svijetlih tonova, s crnim elementima i plavim detaljima. Htjela sam da sve bude jako svijetlo i prozračno, ali da nemam onaj osjećaj sterilnog prostora, zato sam dodala i tamnijih elemenata zbog kontrasta. Provlače se drveni elementi, ratan kao neki prirodni materijali i boje kroz prostor, i naravno mali botanički vrt. 🙂 Rekla bih da je stan kombinacija raznih stilova, od nekog modernog skandi s boho elementima. Sve je bilo moja vizualizacija, odnosno stan je odraz mene i mog stila.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-11
Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-11

Što ti je najbitnije u interijeru? Gdje si pronašla inspiraciju za uređenje?

Najbitnije mi je da je jako cozy i da ima dobru vibru. U principu to uvijek bude svima prva reakcija kada uđu u stan – da je jako ugodno, i to mi je najveći kompliment. Inspiraciju sam pronalazila na Instagramu i Pinterestu, iako sam sve kupovala postupno kada bi mi se nešto svidjelo. S obzirom na to da je jako visoko i ima puno svjetla, iskoristila sam priliku da stavim puno zelenila jer jako dobro uspijeva u prostoru i čini ga još ugodnijim i toplijim.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-4

Nakon napornog radnog dana, što te ispunjava i opušta? Koja je prostorija tvoja zen-oaza?

Navečer kad završim s cijelim danom najviše volim odraditi detaljno cijeli skincare i leći u krevet uz neku dobru seriju. Volim taj zen-hotelski vibe spavaće sobe, s fluffy posteljinom i hrpom jastuka. Posteljina je uvijek od nekih laganih prirodnih materijala i obavezno bijele boje. Mislim da nema ljepšeg osjećaja nego ušuškati se u finu posteljinu nakon malog home spa-tretmana. 🙂

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-16

Znamo koliko su detalji važni u pripremi slastica. No koliko su ti oni bili bitni u uređenju doma?

Jako, obožavam kad naletim negdje na neki fora detalj za stan. Detalji čine taj prostor toplijim i individualnijim. Volim imati fora lonce, zdjele, svijeće, lampe i druge detalje. Često ih sama kupujem, ali isto tako ih često i dobijem na poklon za rođendan, ili poklon s nekih putovanja.

Koji ti je detalj u stanu najdraži i koja je priča iza njega?

Zapravo mi je uvijek najdraža priča o kaktusu koji sam dobila na poklon i zapravo on jako sporo raste. Jednom prilikom na jednom druženju u stanu je moja prijateljica zaplesala s tim kaktusom i od tada taj kaktus raste kao lud. Čak je jednom nakon toga pao i napuknuo na pola, ali se kompletno oporavio i zacijelio, tako da mi je taj kaktus neizmjerno drag.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-7
Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-8

Kako izgleda tvoj jedan dan?

Dan uvijek započinjem kavom i poslije toga trening, pa onda započinjem s radnim obavezama. Prvo u slastičarnici, a onda u proizvodnji. Ovisno koje je razdoblje i što je u tom periodu aktualno. Nekada sam na fritezama i pečem krafne, nekada smišljam novu ponudu i nove kolače, vikendom najčešće ukrašavam i završavam torte. U svakom slučaju, u kuhinji uvijek ima nešto za raditi. 🙂 Poslije posla je vrijeme za druženje i prijatelje, tako da zapravo svaki dan iskoristim od jutra do mraka.

Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Svašta. 🙂 Volim otići na izložbe – nedavno sam pogledala izložbu Roberta Torrea koja mi je bila odlična, kino – jedva čekam pogledati novu Dinu, čitati dobru knjigu, neke duge šetnje ili Sljeme, pozvati ekipu doma na večeru i druženje.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-5

Budući da znamo da pripremaš izvrsne slastice, zanima nas koliko ih često pripremaš kod kuće? Što ti je bilo najvažnije pri uređenju kuhinje?

S obzirom na to da kuhinja nije velika, bitno mi je bilo da je jako funkcionalna i da je povezana s ostatkom stana. Slastice u njoj ne pripremam često, ali zato večere za društvo skoro svaki vikend. Volim stalno isprobavati neke nove recepte, pogotovo malo egzotičnije i obavezno sama radim kruh za svako druženje. Bitno mi je da kada je stan pun prijatelja mogu bez problema pripremati večeru i družiti se sa svima, da nisam odvojena. Zapravo je cijeli stan koncipiran da mogu ugostiti veliko društvo i da ima flow.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-6
Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-2

Na društvenim mrežama možemo vidjeti da voliš putovanja. Ima li neki detalj u stanu koji te podsjeća na omiljenu destinaciju?

Na putovanjima najviše volim kupovati šalice za kavu, s obzirom na to da mi je prva jutarnja kava najdraži ritual u danu. Volim taj mir i tišinu jutra, i uvijek ću se probuditi sat vremena prije samo da mogu imati easy jutro. Volim izabrati šalicu iz koje pijem kavu taj dan i uživati u tom jutarnjem miru uz knjigu prije nego što krene kaos od dana.

Journal-Mia-Salman-stan-foto-Sanja-Tusek-10
Učitati još
Zatvori