Kako je iskorišten potencijal jednog malog gradskog stana u Zagrebu?

Kako je iskorišten potencijal jednog
malog gradskog stana u Zagrebu?

Jedan mali gradski stan takoreći u srcu Zagreba brzo je privukao našu pozornost. Prvotno je zamišljen kao prostor za dnevni najam, a trenutno se nalazi i na tržištu nekretnina kao savršen mali stan za život u gradu. Artistički uređen s daškom francuskog chica, prepun je detalja, a svaki kutak priča svoju priču. Interijerom dominiraju boje oraha i nijanse sive. U centru pozornosti, ali i simbolički u samom središtu stana nalazi se staklena stijena koja odvaja spavaću sobu od ostatka prostora.

Šarmantni stan smješten je u centru grada, a krasi ga i kružni balkon s kojeg puca pogled na grad. Danijel Srdarev osmislio je i ugradio bug instalaciju, a iz njegovog opusa tu su još i Portret čovjeka na kiši te tri vlastoručna crteža iz Bestijarija Venecijanskih kanala. Spavaću sobu uz ogromni krevet krasi i šarmantni drveni okvir koji imitira kamin.

Izvrsno rješenje za odvojiti jednu prostoriju od druge je staklena stijena. Uglađeni izgled postignut je crnom aluminijskom konstrukcijom koja se može sklopiti u stranu i tako stan pretvara u open space. Kuhinja ima dovoljno radne površine iznad koje se nalazi veliko ogledalo čime je vizualno postignuta dubina prostorije. Visoki stol s barskim stolicama nalazi se u sredini interijera, a međuprostor je upotpunjen modernističkom foteljom i crnim mramornim stolićem. Chic kuhinja u sivom tonu s mat efektom osim što je efektna, vrlo je zahvalna za održavanje.

Mali gradski stan s puno šarma

U gradovima se često susrećemo s problemom ‘manjka kvadrata’ i uvijek tražimo pametna rješenja kako bi iz svakog centimetra stana izvukli makismum. Inspiraciju smo pronašli u vibrantnom i odlično uređenom stanu koji je ujedno i prvi gost u rubrici: Journal interijer mjeseca. Puno šarma u malom stanu postignuto je kroz pomni odabir detalja. Tako su u spavaću sobu smještene dvije Arigato lampe hrvatskog dizajna.

Kupaonicu krase tamni zidovi i prostrana tuš kabina sa staklenom stjenom. Veliki prozori obasjaju prostor s obiljem dnevnog svjetla. Polukružni dugački balkon podjednako služi kao prostor  za druženja kao i mjesto susreta sa Šubicevom i Zvonirovom ulicom. Za više informacija o stanu pošaljite upit na mail ana@zagreb-property.com.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori