Jednostavan trik kako napraviti prirodan miris za dom

Jednostavan trik kako napraviti
prirodan miris za dom

Kao što ćemo mirisnim notama parfema ili mirisa za tijelo obaviti sami sebe, jednaku potrebu za ugodnim mirisom osjećamo i u našim domovima. Pogotovo kad temperature ne dopuštaju stalno provjetravanje ili kad znamo da će promjene u vremenu izvući ono najgore iz kućnih instalacija. Mirisne svijeće i difuzori zaista mogu napraviti veliku razliku, pomoći nam da u domu kreiramo baš onakav miris svježine kakav smo htjeli.

DIY miris za dom

Svako godišnje doba nosi svoje mirisne note u naše prostore, a kako ne bi trošili prevelike cifre na razne kupovne proizvode čijeg se mirisa možemo brzo zasititi, imamo jedno odlično “uradi sam” rješenje. Naime, za odličan miris u domu dovoljni su samo riža i esencijalna ulja te kutak u koji ćete svoj kućni parfem odložiti. Na taj način možete često mijenjati mirise, prema vlastitim željama i raspoloženju.

Sve što morate napraviti za DIY miris za dom je usipati 1-2 šalice riže u staklenku, dodati 10-20 kapi svojeg najdražeg esencijalnog ulja i dobro protresti. Osim što će fino mirisati u prostorijama doma, ovo je dobar način kako se riješiti ustajalog mirisa u ormarima – limunska trava i pepermint mogu se boriti sa sličnim izazovima.

A post shared by Hello Glow (@helloglowblog) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori