Kako su hrvatske influencerice uredile svoje urbane oaze

Kako su hrvatske influencerice
uredile svoje urbane oaze

Važnost malog prostora na otvorenom koji je samo naš bez obzira na količinu kvadrata posebno se istaknula u posljednjih godinu dana. I nastavit će dobivati na važnosti jer životne navike su nam se uvelike promijenile. Mnogi su shvatili koliko zapravo vole svoj mir, svoju malu oazu, gdje se mogu isključiti od svega – pa makar to bio i samo balkon jer na gradskom asfaltu nemaju svi luksuz velike terase ili vrta.

I nije tome pogodovala samo prošla godina, samo je malo eskalirala odluke koje se u mnogima “kuhaju” već dugo – povratak prirodi, što duži boravak na otvorenom, povezivanje s elementima koji nas uzemljuju. Dolazak proljeća ove odluke još dodatno čini čvršćima, da čak i onda kad nemamo trenutak za odlazak u prirodu, imamo svoj djelić prostora u kojem možemo isprobati sadnju biljaka, kreirati mali vertikalni vrt, okružiti se zelenilom, sjesti i uživati.

Najljepši osjećaj je kreirati vlastiti hygge kutak

No osim biljaka i svježeg zraka koji svakako igraju veliku ulogu u osjećaju slobode i unutrašnjeg mira koji želimo postići, sama estetika prostora veliki je dio cijele priče. Urediti balkon ili terasu s funkcionalnim i praktičnim komadima koji neće pokleknuti pod vremenskim uvjetima, a koji su ujedno u trendu i oku privlačni najzabavniji je zadatak za svakog ljubitelja dizajna interijera i štovatelja lijepog.

Ta atmosfera uživanja u sitnicama koje smo stvorili sami uklopljena je u skandinavsku hygge filozofiju koja je prije nekoliko godina oduševila svijet i mnogima postala recept za svakodnevni život. Kako se trudimo hygge kreirati u unutrašnjim prostorima, dnevnom boravku i spavaćoj sobi, tako ove sezone prenesite hygge na vaš balkon i terasu, napravite mali kutak za uživanje samo za vas, daleko od svih.

Poznati danski brend JYSK u svojim kolekcijama ima sve da terasu pretvorite u dnevni boravak na otvorenom gdje možete uživati u mjesecima kad temperature to dopuštaju. Trendovi koji se ove godine nameću svakako su u skladu sa samom DNA brenda jer je skandinavski dizajn opet u fokusu, ovog puta primijenjen na otvorene prostore evocirajući tipično skandi ljeto. JYSK je i veliki naglasak u novim kolekcijama stavio na održivost zamijenivši starije materijale i procese novima, posvetivši se očuvanju prirode kakvu želimo osjetiti na našim balkonima i terasama. Zbog toga su posebno popularni drveni komadi koji zamjenjuju sav drugi namještaj na otvorenom.

Hrvatske influencerice su otvorile svoju sezonu terasa

Uz pomoć pažljivo odabranih komada iz  JYSK kolekcije, hrvatske su influencerice iz sfera mode i dizajna interijera Ana Dobrinčić, Pamela Smoljanić, Matija Hiršak i Petra Mamić, uredile svoje urbane oaze. Dnevne chill zone za ispijanje kava se sa zalaskom sunca pretvaraju u mjesto okupljanja najužeg kruga bliskih ljudi kako bi se nazdravilo uz pokoji koktel ili fini zalogaj.

Kako temperature budu rasle tako će hygge kutak za svakoga postati mjesto stalnog boravka, mjesto dobre vibre i punjenja baterija.

Cure su na svojim Instagram profilima pokazale što za njih znači hygge okupivši najudobnije komade i detalje u kojima će uživati cijele tople sezone.

U nastavku vam donosimo neke od komada iz JYSK vrtnih kolekcija koje su odabrale za kreiranje vlastitih balkona i terasa.

Hit JYSK komadi za postizanje najljepše atmosfere

Lounge produženi dvosjed JENNUM
Lounge trosjed s produžetkom UGILT
Lounge dvosjed UBBERUP

Foto: Instagram, JYSK

Preporuka

Zatvori