Izradite adventske kalendare prema idejama hrvatskih kreativaca

Izradite adventske kalendare prema
idejama hrvatskih kreativaca

Uskoro počinje advent, a ako još niste, stignete napraviti adventske kalendare kako bi odbrojavanje do Božića bilo još zanimljivije. Pet hrvatskih kreativki na svojim Instagram profilima podijelili su savjete za fora DIY projekte koje ćemo sigurno isprobati ovih dana.

Adventski kalendar

Iduće srijede prvi je dan prosinca, čime i službeno počinje adventsko brojanje do Božića. Iako, gdje god da se okrenem,o možemo kupiti neku vrstu adventskog kalendara, nekako su nam uvijek najdraži oni koje možemo sami napraviti kod kuće. Vikend pred nama idealno je vrijeme da okupite cijelu obitelj i bacite se u izradu vlastitog. Donosimo inspiraciju od nekoliko hrvatskih kreativki.

My Croatian home

Na Instagram profilu My Croatian Home možemo se inspirirati adventskim kalendarom napravljenim od rola wc papira. Ne morate brinuti ako niste skupljali role zadnjih mjesec dana, možete ih izvaditi, a wc papir će i dalje imati isti oblik. U role ubacite slatkiše, zalijepite ih na karton i ukrasite po želji. Klinci će biti oduševljeni.

Moje note i moj svijet

Ovaj Instagram profil s predivnim fotografijama i DIY savjetima možda vas inspirira na izradu nešto drugačijeg adventskog kalendara. Napravite vrećice od kartonskog papira, ukrasite ih crvenom vrpcom i objesite na drveni okvir. Budite maštoviti i pronađite neki svoj okvir u koji će savršeno prostajati vaše vrećice koje ćete naravno ispuniti slatkišima.

Iwa Iva

Iwa Iva na svom je Instagramu podijelila savjete kako napraviti uzbudljivi adventski kalendar.

Od papira za umotavanje napravite 24 male vrećice i zalijepite ih na običnu kutiju da glume prozorčiće. Svaku iscrtajte bijelim markerom i napunite sadržajem koji želite. Ja sam stavila čokoladice u obliku Djeda Mraza i ove godine ćemo probati vježbati strpljenje i otvarati samo jednu po danu. Od druge kutije sam izrezala još dva veća pravokutnika i od njih sam napravila krov, a od dva manja trokutića sam napravila bočne strane krova da sakrijem rupe. Na kraju je ispala preslatka kućica. Uz to sam pripremila listu aktivnosti kako bi nam svaki dan bio u nekom blagdanskom moodu.

Mess of sparkless

Matea s Instagram profila mess_of_sparkless napravila je zanimljivi adventski kalendar koji izgleda kao skijalište. U malenim kabinama žičare nalaze se slatkiši, a cijela okolina uređena je u prigodnom tonu. Matea nije podijelila cijeli tutorial jer smatra “da nitko nije lud da se odvaži raditi ovakav kalendar”. Ako se ipak odlučite, inspirirajte se fotkama.

Miima Vintage

Marija koja vodi Instagram profil Miima Vintage izradila je adventski kalendar za manje od 30 kn! Idealno za sve one koji nemaju puno vremena. Kutijice je posložila na granu breze koju već par godina ima doma, dodala je malo zelenila i koju pahuljicu za efektni blagdanski dekor te male poklone za klince. Ako su vaši pokloni ipak nešto veći onda imate opciju papirnatih vrećica na koje lijepite slatke naljepnice. Koji je vaš favorit?

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori