Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 110 kvadrata koji dokazuje da je ljepota u jednostavnosti
Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 110 kvadrata koji dokazuje da je ljepota u jednostavnosti

Interijer mjeseca: Zagrebački stan od 110 kvadrata koji dokazuje da je ljepota u jednostavnosti

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. Budući da nam je stigla jesen, a samim time volimo krenuti i u organizaciju prostora te tragamo za idejama kako urediti svoj prostor i pretvoriti ga u pravu jesensku oazu. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Dom može dobiti sasvim novi izgled i pokojim novim detaljem koji će podići cjelokupni interijer. Dodavanje boja, prirodnih materijala i biljaka unijet ćete dašak svježine. Jedan takav stan u Zagrebu idealna je jesenska oaza.

Zagrebački stan
stan u Zagrebu (1)

Strast prema dizajnu i minimalizmu

Iza uređenja ovoga stana stoji Argu studio. Argu studio je mlad ured osnovan prije samo dvije godine koji relativno brzo raste. Unatoč mladoj dobi, studio već radi brojne projekte različitih mjerila. Specijalizirani su za različite projekte, od interijera do velikih arhitektonskih zahvata. Ističu se pristupom koji kombinira strast prema dizajnu i minimalizmu, predanost prema detaljima i prema svakom klijentu. Njihov fokus je stvaranje prostora koji ne samo da izgledaju estetski privlačno, već su i funkcionalni te odražavaju individualne potrebe i želje klijenta.

Marko Gusić je osnivač i vodeći arhitekt u Argu studiju. Nakon dugogodišnjeg iskustva i rada u poznatom hrvatskom arhitektonskim uredu, odlučio je krenuti vlastitim putem i osnovati ured, gdje bi mogao svoje vizije i ideje prenositi u stvarnost na još osobniji način.

stan u Zagrebu
stan u Zagrebu

Stan u mirnom i zelenom dijelu grada

Pristup dizajnu interijera ovog studija temelji se na minimalizmu i funkcionalnosti. Kako bi prostor bio ugodan i elegantan on treba biti jasan, čist i neopterećen nepotrebnim predmetima. U primjeru ovog zagrebačkog stana je na sloj minimalizma dodan još jedan topli osobniji sloj investitora. Svaki komad namještaja ima svoju svrhu i mjesto. Istovremeno, stvoren je prostor koji je topao, gostoljubiv i u kojem će se budući vlasnici osjećati ugodno.

Ovaj stan u Zagrebu, nalazi u mirnom i zelenom dijelu grada, blizu Maksimira. Prostire se na površini 110 kvadrata. Stan je posebno dizajniran i prilagođen potrebama mladog para, a fokus je stavljen na stvaranje prostora koji će im pružiti udobnost, ali i mogućnost za rast u budućnosti.

Soft minimalizam

Cijeli proces uređenja, od konceptualne faze do završetka radova, trajao je oko 6 mjeseci, kažu nam iz Argu studija. To je uključivalo razne faze: od konzultacija s klijentima, preko izrade nacrta, do nadzora radova na terenu.

Inspiracija za uređenje ovoga stana potekla je iz koncepta soft minimalizma, ali to je samo jedan aspekt. Soft minimalizam se odnosi na osjećaj udobnosti i funkcionalnosti, dok se istovremeno zadržava čist, nenametljiv dizajn što je u ovom stanu apsolutno vidljivo.

stan u Zagrebu
stan u Zagrebu

Važnost osvjetljenja i toplih nijansi

Pri uređenju ovog stana ključno je bilo stvoriti bilo prostor koji nije samo estetski ugodan, već i funkcionalan i prilagodljiv potrebama klijenata. Od osvjetljenja do rasporeda namještaja, sve je razmatrano s namjerom da se osigura optimalna iskoristivost prostora. Također, naglasak je stavljen na važnost prirodnog svjetla i prozračnosti.

Odabir materijala bio je ključan u postizanju željene atmosfere. Što se tiče boja, u stanu prevladavaju palete toplih nijansi, koje dodatno naglašavaju udobnost i domaći osjećaj, dok istovremeno doprinose prozračnosti i svježini prostora. U kuhinji je postavljen epoxy pod, a kupaonica je čitava u keramici, uključujući i stolarske elemente.

stan u Zagrebu
stan u Zagrebu

Estetski ugodan i funkcionalan stan

Svaki detalj u stanu pomno je osmišljen i integriran s namjerom da služi određenoj svrsi, ali i da doprinese estetici prostora. Posebnost ovoga stana svakako su skrivena rješenja za pohranu koja maksimiziraju funkcionalnost bez narušavanja elegancije prostora. Također, akcentirane svjetlosne točke, kao što su dizajnerske svjetiljke, dodaju dubinu i karakter prostoru.

stan u Zagrebu

Prirodni materijali i moderan dizajn

Jedna od glavnih prednosti ovog stana je njegova fleksibilnost i adaptabilnost. Iako je prostor dizajniran s naglaskom na trenutne potrebe klijenta, također pruža mogućnosti za buduće prilagodbe i promjene. Uz to, pažljivo osmišljena pozicija rasvjete, optimalna iskoristivost prostora, i integrirana rješenja za pohranu čine ga iznimno funkcionalnim. Korištenje prirodnih materijala i boja pruža osjećaj udobnosti i povezanosti s okruženjem, dok moderni dizajn osigurava da prostor ostane svjež i suvremen.

stan u Zagrebu

Foto: Marko Gusić

Učitati još
Zatvori