Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu s predivnom plavom kuhinjom
Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu s predivnom plavom kuhinjom

Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu s
predivnom plavom kuhinjom

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. Budući da nam je ljeto stiglo, samim time volimo krenuti i u organizaciju prostora, stoga tragamo za idejama kako urediti svoj prostor. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Dom može dobiti sasvim novi izgled i pokojim novim detaljem koji će podići cjelokupni interijer. Dodavanje boja, prirodnih materijala i biljaka unijet ćete dašak svježine. Jedan takav stan u Zagrebu privukao nam je pažnju ovoga puta.

Stan se nalazi u zapadnom dijelu grada, ima oko 50 kvadrata stambenog prostora i 30-ak kvadrata terase. Idealan je za jednu osobu ili mladi par, a čim uđete u njega doživjet ćete onaj summer vibe.

Summer vibe u zagrebačkom stanu

Stan je to Matee Gečević koja nam je uz kavu ispričala i svoju zanimljivu priču. Sedam godina živjela je u Švedskoj gdje je studirala i radila da bi se 2019. ponovno vratila u Zagreb. Kad je već mislila da je skroz raskrstila sa Švedskom nekim spletom okolnosti u Zagrebu je upoznala Šveđanina koji tu živi već 9 godina. Sad su u sretnoj vezi, a oboje Hrvatsku smatraju trajnim domom i žive ovdje sa psom Martom i mačkom Šimom, a upravo ovih dana iščekuj i dolazak djevojčice Elin.

Matea sa svojim partnerom vodi firmu, a dio vremena bavi se svojim Instagram profilom za uređenje doma @home_stories_ koji je s vremenom pomalo prerastao u lifestyle profil gdje ljudi također prate i šaljive crtice iz njezinog života.

Pri odabiru stana za život bilo im je važna orijentacija jer, kako Matea ističe, voli da uvijek imaju svjetla u dnevnom prostoru. Osim toga, možda najveći wow-efekt je definitivno velika terasa na zadnjem katu zgrade s koje se odlično vidi zalazak sunca. Jel’ netko rekao Prosecco?

Švedska kao inspiracija za uređenje

Stan je uređivala čak dva puta, jednom kad se tek uselila prije otprilike 15-ak godina i drugi put nakon povratka iz Švedske. S obzirom na to da se radi o novogradnji i da su bile potrebne samo kozmetičke promjene, stan je preuredila za 3 mjeseca. Ponovno se uselila netom prije pandemije tako da je bila presretna što je to uspjela završiti na vrijeme prije nego što je sve stalo.

Što želi znala je još tijekom boravka u Švedskoj kada je iz svog podstanarskog stana zamišljala kako će urediti stan u Zagrebu kad se jednog dana vrati. Imala sam prilike biti gost u puno švedskih domova za koje svi znamo da su nenadmašni po pitanju estetike kad je interijer u pitanju. Isto tako, puno je više putovala pa je svako putovanje, hotel, restoran ostavio neki dojam.

Plava kuhinja – srce doma

Sve je krenulo od kuhinje koja je srce ovog doma pa je za ostatak stana morala biti kreativna sa stvarima koje je već imala od prije. Neki detalje kupila je u second hand dućanima i buvljacima u Švedskoj, a neke je, priznaje, ukrala mami i tati iz njihove kuće. 😊

Prije ove renovacije stan je cijeli bio u bež tonovima. To joj se tada, prilikom prvog uređenja, nekako činilo kao najsigurnija opcija. Drugi put je imala puno manje straha, dapače počela je eksperimentirati. Sve je krenulo od svijetlo plave kuhinje, po kojoj je danas i njezin profil prepoznatljiv, a sve ostalo nekako slijedilo taj stil.

Detalji su bitni

Pri uređenju joj je bilo najbitnije da u svakoj prostoriji postoji neki wow-komad koji će ljude iznenaditi. Najbitnije mi je bilo kako će ispasti kuhinja jer kad se radi po mjeri uvijek postoji šansa da neće ispasti onako kako je zamišljate u svojoj glavi. I nije, na kraju je ispala još i bolja! 🙂

U stanu prevladava plava boja u kombinaciji s pastelnozelenom. A kako nam je rekla, nije ju strah pomiješati različite boje drva u istom prostoru niti na primjer zlatne i srebrne detalje. Moramo priznati da se savršeno spajaju i daju jednu dozu šarma ovome zagrebačkom stanu.

DIY detalji

Svaki detalj ima neku svoju priču. Primjerice inspiracija za klupu na terasi došla je iz jednog švedskog hotela u koji je Matea dosta često znala odlaziti na večeru jer su imali prekrasni restoran u kojem imate osjećaj kao da sjedite u nečijem vrtu. Kada je uređivala terasu skicirala je klupu po uzoru na njihove i dala je izraditi kod istog stolara koji je radio i kuhinju.

Ono što nam je svakako prvu zapelo za oko jest uzglavlje kreveta. Plavi karirani naslon od kreveta za vrijeme COVID-a izradila je sa svojom mamom. Ističe kako obožava DIY projekte tako da je nedavno s mamom ručno oslikala i dječji krevetić.

Dobra lokacija

Osim ugodnog interijera i chic uređenja, jedna od prednosti ovoga stana svakako je lokacija. Stan se nalazi u mirnom dijelu grada, stoga je ovaj stan u Zagrebu savršen za mladu obitelj s djecom. Sve u svemu, ovaj stan savršen je primjer kako ponekad treba eksperimentirati s bojama, detaljima i teksturama te sve prilagoditi svojim preferencijama i željama.

Učitati još
Zatvori