Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu s pariškim šarmom
Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu s pariškim šarmom

Interijer mjeseca: Stan u Zagrebu
s pariškim šarmom

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Do sad smo većinom pisali o stanovima koji nam mogu poslužiti kao inspiracija, a ovoga puta za oko nam je zapeo stan u Zagrebu koji odiše prošlošću.

Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (1)

Stan s pariškim šarmom

Oduvijek smo ljubitelji zgrada koje odišu prošlošću. Visoki stropovi, dvostruki prozori i dnevno svjetlo u svakoj prostoriji unose jednu posebnu dozu šarma prostoru u kojem boravimo. Sve to pronašli smo u stanu koji se smjestio na raskrižju Bauerove i Martićeve ulice. U prostranih 98 m2 pronašli smo sve o čemu maštamo. Smješten u srcu jednog od najživopisnijih kvartova, ovaj stan u Zagrebu nudi pogled na šarenu pješačku zonu, katedralu i Sljeme.

Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (3)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (14)

Dašak prošlosti

Temeljna obnova stana trajala je nešto više od godinu dana. U procesu obnove, ojačana je statika zgrade ugradnjom armiranobetonske deke te su dodatno osnaženi noseći i pregradni zidovi. Provedena je dodatna izolaciju zidova, podova i stropova koristeći visokokvalitetnu vunu. U sklopu adaptacije, izvršena je zamjena vertikala, vodovoda, električnih instalacija i sustava grijanja kako bismo osigurali funkcionalnost i suvremenost prostora. Promijenjen je i tlocrt kako bi se postigla harmonija između modernog minimalističkog dizajna i duha stare zgrade.

Kao što je već na prvu vidljivo, stan je inspiriran starim pariškim stanovima, stoga su sačuvani stari drveni prozori umjesto zamjene novima. Restauracijom, prozori su dobili dodatnu zvučnu i toplinsku izolaciju, zadržavajući pritom svoj izvorni oblik i autentičnost.

Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (7)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (6)

Interijer koji krase bijela i crna boja te prirodni materijali

Izbor podnih i zidnih obloga, kao i kuhinje, definitivno su ključni i zahtjevni koraci koji postavljaju smjer cijelog projekta. Interijer je obilježen bijelom i crnom bojom, uz dodatak elemenata od prirodnog hrasta i arabescato kamena. Ista nijansa hrasta krasi i ormare, podove, komode i stol kako bi se održala harmoniju boja u prostoru. Veće komade namještaja i zavjese krase boje u neutralnim tonovima kako bi se dodatno naglasio sklad i uravnoteženost prostora. Kako ne bismo dobili dojam hladnog prostora, stan krasi i nekoliko detalja u žarkim bojama.

Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (9)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (2)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (5)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (8)

Detalji su važni

Namještaj izrađen po mjeri obuhvaća većinu prostora: kuhinju, ormare, blagovaonski stol, TV komodu, konzolni stolić… Svakako nam se posebno sviđaju konzolni i blagavonski stol, kao i umjetničke slike Diane Trohar i Saše Šekoranje.

Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (4)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (10)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (13)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (12)
Interijer mjeseca, Stan u Zagrebu_Sanja Jagatić (11)

Za uređenje je zaslužan Kleen, boutique home, a sada je otvoren za sve koji traže trenutni dom. Osmišljen kako bi nadmašio sva vaša očekivanja, sigurni smo da će budući stanari ovdje pronaći idealnu oazu mira. Kleen nudi mogućnost rezervacije putem Airbnb i Booking.com.

Učitati još
Zatvori