Hrvatski Instagram profil za koji će se zakačiti svi ljubitelji biljaka

Hrvatski Instagram profil za koji će se
zakačiti svi ljubitelji biljaka

Dnevna doza biljaka novopokrenuti je projekt nastao iz ljubavi prema biljkama te želje da se na ovim prostorima ponovno popularizira uzgajanje biljaka u urbanim sredinama. Glavni kanal projekta je Instagram profil Dnevna doza biljaka.

Dnevna doza biljaka

Promatrajući i analizirajući kako urban jungle trend raste na Instagramu, Pinterestu te raznim blogovima u inozemstvu, Tomislav i Leon su zaključili da na našim prostorima definitivno nedostaje nešto ovakvo – ali na lokalizirani način. Upravo je to razlog zašto je ime ovog projekta na hrvatskom jeziku, a sav sadržaj u potpunosti prilagođen domaćoj publici. Osim toga, kao dvojica mladih muškaraca žele razbiti stereotip o tome da je uzgoj biljaka rezerviran samo za starije žene i pokazati koliko je to ispunjavajuć hobi neovisno o dobi, spolu, mjestu stanovanja i slično.

Ponešto za sve ljubitelje biljaka…

Kako dečki sami kažu, u njihovoj zelenoj redakciji stalno se pojavljuju i realiziraju nove ideje, a osim predstavljanja biljaka, za Dnevnu dozu biljaka u planu je stvarno raznolik sadržaj. “Čitatelji mogu očekivati tips & tricks te DIY projekte, udomljavanje biljaka (rubrika share & care), savjete o kupovini i brizi o biljkama, okupljanja i suradnje. Iznad svega, glavni cilj je da se svi zabavimo i ljudima pokažemo kako biljke mogu biti i jesu zanimljive. Već smo spomenuli koliko nam je bitno da je sve što objavimo lokalizirano za domaću publiku zbog čega sve tekstove pišemo na hrvatskom jeziku, koristeći lokalne nazive biljaka, a kroz Instagram Storyje često ljudima pokazujemo gdje mogu pronaći razne biljke (rubrika Lov na biljke),” otkrivaju.

S početkom proljeća za sve foodieje uvode i temu uzgajanja začinskih biljaka i povrća na balkonima, a započeli su suradnju s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu. Tako je Dnevna doza biljaka postala Prijatelj Vrta, što će čitateljima donijeti vijesti, zanimljivosti i ekskluzivan sadržaj direktno iz zelenila u centru Zagreba. “Vrlo smo polaskani takvom velikom podrškom profesionalaca iz Vrta te ponosni na ovaj uspjeh”, govore Tomislav i Leon.

Na Dnevnoj dozi biljaka ima prostora za svaku biljku – one koje već relativno dobro poznajete poput svekrvinog jezika, ali i one manje uobičajene poput strelicije. Doznat ćete sve o egzotičnim i manje egzotičnim biljkama, sukulentima, kaktusima, orhidejama itd.

Javite se dečkima putem komentara, direct messages na Instagramu ili putem e-mail adrese [email protected] i podijelite svoje zelene kutke uz hashtag #dnevnadozabiljaka.

Učitati još
Zatvori