Infinity London – prvi beskonačni bazen s pogledom od 360 stupnjeva

Infinity London – prvi beskonačni
bazen s pogledom od 360 stupnjeva

Compass Pools

Ako volite plivati i nemate strah od visine, ne tako daleko od nas moći ćete ispuniti svoju želju i zaplivati u prvom ikada beskonačnom bazenu s pogledom od 360 stupnjeva. Poznatiji kao infinity pool već dugi niz godina ovakav tip bazena zaokuplja pažnju putoholičara i svih onih koji ljetne mjesece vole provoditi u bazenskim vodama. Naime, tvrtka Compass Pools nedavno je otkrila dizajn Infinity London bazena koji će se nalaziti na vrhu jednog londonskog nebodera.

Prva i jedina zgrada na svijetu – Infinity London uskoro će se moći pohvaliti s raskošnim dizajnerskim bazenom koji će vrlo brzo privući znatiželjne turiste, ali i sve one željne avanture. Neboder će brojati pedesetak katova, a beskonačni bazen smjestit će se na dvjesto metara nadmorske visine s divnim pogledom na cijelu metropolu.

Infinity London – bazen za hrabre

London se istaknuo kao omiljena europska ljetna destinacija, barem za sve one željne razgledavanja. Sunčanje i kupanje međutim, nije isključeno niti u velikim gradovima samo što će pješčane plaže i more zamijeniti ‘rooftopovi’ s bazenima.

Compass Pools

Faktor iznenađenja čeka vas kad uskočite u sami bazen. Dno je transparentno pa će ljudi u neboderu moći gledati plivače kako plivaju. Možda zvuči zastrašujuće, no nakon nekoliko godina sprovođenja ideje u djelo – sve sigurnosne mjere do detalja su razrađene. Ulaz u bazen osmišljen je kroz rotirajuće stube. No, mašti ovdje nije kraj jer su dizajneri pronašli i način kako spriječiti vjetar da ne odnosi vodu iz bazena. Naime, pomoću ugrađenog anemometara za praćenje brzine vjetra. Svi oni koji vole noćno kupanje ili pak zalazak sunca i žele ha dočekati u Infinity London bazenu, sustav rasvjete omogućit će nezaboravno iskustvo. Umjetničko djelo arhitekture s radovima bi trebalo započeti 2020. godine, a točan datum završetka još nisu najavili. Avanturisti i svi željni doze adrenalina s nestrpljenjem očekuju veliko otkrivanje bazena.

Compass Pools
Compass Pools

Foto: Compass Pools

Učitati još
Zatvori