Nekoliko načina kako zadržati topli ugođaj u domu nakon što raskitite bor i pospremite božićne dekoracije

Nekoliko načina kako zadržati topli ugođaj u domu nakon što raskitite bor i pospremite božićne dekoracije

@herzenstimme

Baš kao što početak prosinca označava ukrašavanje doma božićnim dekoracijama, tako i početak siječnja znači njihovo spremanje. S blagdanom Sveta tri kralja završava božićno razdoblje pa mnogi na taj dan raskićuju bor i pospremaju božićne dekoracije koje će nas u kutijama čekati sve do idućeg Božića. Ako vam vaš dom izgleda pomalo tužno nakon što sve te lampice, kuglice i ostale dekoracije pospremite na tavan, postoji mnogo načina pomoću kojih čaroliju božićnih ukrasa u svom domu možete održati živom i tijekom siječnja za koji je dokazano da je najdepresivniji mjesec u godini. U nastakvu donosimo nekoliko ideja kako ukrasiti svoj dom nakon blagdana i zadržati taj topli ugođaj.

Lampice nisu rezervirane samo za blagdane

Iako su lampice ukras bez kojih ne možemo zamisliti blagdane, dobra je stvar što izgledaju super u bilo koje doba godine pa ih ne morate pospremiti u kutiju čim blagdani prođu. Jednostavne i efektne, lampice možemo upotrijebiti na tisuću načina kako bismo istaknuli najdraže dijelove svog doma i stvorili čarobnu atmosferu. Svatko će bez mnogo nostalgije nakon što blagdani prođu pospremiti kuglice, bor i ostale blagdanske ukrase u kutije, no istina je da se lampica teško odričemo. Zato nije neobično vidjeti lampicama dekorirane zidove i police u bilo koje doba godine. Postizanje atmosferičnosti, veličine i dubine prostora uvijek je lakše ostvariti uz pametan izbor osvjetljenja. Stoga lampice pridose posebnom ugođaju topline doma. Rasporedite ih na mjesta koja želite naglasiti. S lampicama uvijek možete postići željeni efekt atmosferičnosti i ušuškanosti.

@herzenstimme

Nemojte se riješiti vijenca na vratima

Vijenac je još jedna stvar koja nije rezervirana samo za Božić. Ukrasi iz prirode naš dom čine toplijim i elegantnijim. Vijenac koji ste objesili na vrata može tamo ostati i tijekom siječnja. Možete maknuti detalje koje ga čine ‘božićnim’ i ostat će vam prekrasan ukras koji će ukrašavati vaša vrata dugo nakon što svi zaboravimo na blagdane. Druga ideja jest da napravite novi vijenac od grana eukaliptusa. Eukaliptus je hit biljka u interijerima koju u svoj dom možete uklopiti na razne načine. Od njega se često rade vijenci jer ga možete više puta presavinuti, a njegovo lišće pritom neće otpasti te se neće vidjeti tragovi oštećenja.

Ukrasi iz prirode

Kao što smo već spomenuli, ukrasi iz prirode daju toplinu našem domu. Nakon što raskitite i maknete bor, zamijenite ga sobnim biljkama koje ćete rasporediti po dnevnom boravku. I Pinterest je predvidio da će priroda i zelenilo biti veliki trend u 2020. godini pa jednu sobu u svom domu slobodno možete pretvoriti u zelenu oazu u kojoj ćete uživati u opuštanju.

@myscandinavianhome

Svečani stol u siječnju? Zašto ne!

Kad je u pitanju ukašavanje stola, oko njega se posebno trudimo za vrijeme blagdana. Blagdanske dekoracije na stolu posjeduju neizmjernu moć stvaranja atmosfere kada se svi okupe oko blagdanske trpeze. To što tijekom siječnja nećete ugostiti cijelu obitelj na svakom ručku ne znači da se morate odreći lijepo dekoriranog stola. Lijepe ubruse ukrašene dekoriranim prstenom tanjurima i cjelokupnoj slici stola daju sofisticiran izgled, jednako kao i ukrasni podmetači, posudice i zdjelice za posluživanje sitnih zalogaja. Stoga, kada pozovete prijatelje na večeru i druženje, s minimalno truda možete napraviti poseban ugođaj. Cvjetni aranžman na sredini stola također će doživljaj sjedenja za stolom učiniti ljepšim.

@sanctuaryhomedecor

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori