Vodimo vas u srce Slavonije gdje smo pronašle divan boutique hotel
Vodimo vas u srce Slavonije gdje smo pronašle divan boutique hotel

Vodimo vas u srce Slavonije gdje smo
pronašle divan boutique hotel

Ako ste raspoloženi za mali vikend izlet u kontinentalnoj Hrvatskoj, pravo je vrijeme da posjetite Osijek. Glavni grad naše Slavonije i četvrti grad po veličini u Hrvatskoj, Osijek je idealna vikend destinacija. Grad je to rodi, secesijskih zgradi, legendi i bogate povijesti. Od slavne osječke Tvrđe, preko poznate katedrale pa sve do romantične šetnje uz Dravu. Spojite li to i s okolicom koja nudi odlične vinograde i vinarije, ali i nezaobilazni Kopački rit, garantiramo dobar provod.

Hotel Tvrđa u samom srcu Osijeka

Nezaobilazna znamenitost grada je gore spomenuta osječka Tvrđa. Izgrađena u 18. stoljeću, u povijesti je to bila jedna od najvećih i najmodernijih vojnih utvrda u srednjoj Europi. Ono što je karakteriziralo Tvrđu bio je njezin oblik nepravilne zvijezde. Iako arhitektura i važna simbolika nisu u potpunosti sačuvane, ovo je jedno od glavnih mjesta koje posjećuju oni koji dolaze u Osijek. Upravo se tu, u srcu stare jezgre, smjestio i preslatki boutique hotel Tvrđa kojeg smo pronašli i u kojem predlažemo da odsjednete prilikom vašeg posjeta.

Otvoren 2018. godine, hotel Tvrđa inspiriran je barokom koji se vidi u njihovom logu i uzorku napravljenom prema tlocrtu zidina koje su okruživale Tvrđu. Ovaj hotel objedinjuje tradicionalni i moderni dizajn. Tradicija je ona zbog kojeg nam hotel odiše toplinom i udobnošću, a moderan dizajn daje mu luksuz i neopisivu ljepotu. Radi se o malom hotelu koji nema previše soba, ali nudi apsolutno individualan pristup uz kojeg se svaki gost osjeća posebno.

Tu su standardne jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Moderno dizajnirane s elegantnim namještajem, u ovim sobama ćete se odmoriti i opustiti do kraja. Pružaju maksimalnu udobnost i učinit će vaš boravak potpunim iskustvom. Slikovitom i mirnom ambijentu i intimnoj atmosferi pridonose apstraktne slike različitih umjetnika.

Opustite se na krovu prekrasnog hotela

Hotel ima i divnu krovnu terasu na vrhu zgrade na kojoj se možete opustiti i predahnuti uz bazen, saunu i jacuzzi. Osim toga pobrinuli su se i za gastronomsko iskustvo. Restoran smješten je u podrumu hotela Tvrđa u kojem nude bogati buffet doručak. Osim gostiju hotela, doručak se nudi i za vanjske goste. Pozornost posvećuju svakom detalju pa se tako brinu da sve namirnice budu svježe i domaće te da uz pomno planiranje, odlične kuhare i profesionalno osoblje, rezultat bude vrhunske kvalitete.

Nas je ovaj interijer oduševio, a sigurni smo da ste i vi sada bliže odluci da se već sljedeći vikend zaputite u Osijek i doživite ovaj grad svim osjetilima.

Foto: Hotel Tvrđa

Učitati još
Zatvori