Ako ne volite gužve na plaži, otkrivamo skrivenu ljetnu oazu na planini Bjelašnica
Ako ne volite gužve na plaži, otkrivamo skrivenu ljetnu oazu na planini Bjelašnica

Ako ne volite gužve na plaži, otkrivamo skrivenu ljetnu oazu na planini Bjelašnica

Dok većina ljudi svoje ljetne odmore provodi na moru, hotel Nomad nudi alternativu koja će osvježiti vaša čula i donijeti novu dimenziju ljetnog odmora. Smješten u srcu prekrasne planine Bjelašnica, hotel Nomad je idealno mjesto za one koji žele provesti odmor bez stresa u ljepotama planinske prirode.

Hotel Nomad (12)

Ljeto u planini hotela Nomad

Bjelašnica je ljeti prava riznica aktivnosti na otvorenom. Gosti mogu uživati u planinarenju, biciklizmu, vožnji quadovima i mnogim drugim avanturama. Stručno vođene ture omogućuju istraživanje skrivenih ljepota planine, ljubitelji adrenalina mogu iskusiti paraglajding i zip-line, a za opuštanje tijela i uma tu je i wellness centar.

Moderni nomadi – turisti željni lutanja i istraživanja krajolika, tajnih prolaza i pećina, rijeka i kanjona, ili samo šetnje, čistog zraka i mira, zasigurno će prepoznati ponudu hotela Nomad kao onu „baš za njih”, jer ovdje će pronaći sve što im treba!

Hotel Nomad (8)

Pored raznolikih outdoor ruta na planinama Bjelašnici i Igman, hotel gostima nudi i posjete glavnom gradu Sarajevu, ali i atraktivnim Bosanskim piramidama Sunca kod Visokog, Titovom bunkeru u Konjicu, Mostaru i drugim obližnjim mjestima punim povijesnih zanimljivosti koje su utjecale i na europsku povijest.

Važnost gastronomije

Hotel Nomad posebno je ponosan na ponudu hrane i pića, za što se trude da turistima prikažu bosansku kuhinju. Stoga, primjerice svako jutro za doručak pripremaju domaće pite, uštipke, štrudle, a za večeru uvijek neki od domaćih specijaliteta poput klepe, sogan dolme, japraka, bureka i slično. Zasladiti se možete tradicionalnim bosanskim kolačima (baklava, kadaif, hurmadžik, sutlija), ali kušati možete i deserte po izboru chefa kuhinje. Osim toga, hotel Nomad se pobrinuo da uvijek bude dostupna  selekcija tvrdih sireva (livanjski, travnički, kozji) te selekcija suhomesnatih proizvoda (zarebnica, bosanski sudžuk, goveđi kulen), tako da gladni nećete sigurno biti. Naravno, uz dobru hranu ide i dobro vino poput hercegovačke Blatine ili Žilavke.

Hotel Nomad (9)

Razgovaramo puno s gostima kada su u hotelu i često pokušavamo prilagoditi naš meni različitim grupama. Osim toga, i naši kuhari komuniciraju s gostima ako su kod nas više dana kako bismo znali što bi voljeli jesti, ali i kako bismo stvorili domaćinski odnos između naše kuhinje i gostiju. Do sada smo u tome imali poprilično puno uspjeha, ističe generalni menadžer hotela Mesud Ljuhar.

Mesud Ljuhar

Priroda kao vječna inspiracija i održivost s ciljem jedne sadnice za svakog gosta

Hotel Nomad impresivne je arhitekture, stopljene i uronjene u okoliš i prilagođen za ljetne i zimske boravke.

To prati i jedinstvena ponuda hotela, čime se sve pridružuje i globalnom trendu u turizmu, u sklopu kojeg se, svjesni klimatskih promjena i što donose, ponuda planira i prilagođava novoj turističkoj potražnji za održivim putovanjima i odmorima izvan vreve turističkih središta.

Hotel Nomad (11)

Jedinstvena arhitektura

U sklopu takvog razmišljanja, u hotelu Nomad su odlučili i sami pridonijeti očuvanju prirode u kojemu posluju, za što su dobili i međunarodno prepoznati certifikat UNESCO-a Unesco travel pledge. S tim ciljem odlučili su i zasaditi po jednu sadnicu na lokalitetu planina Bjelašnica/Igman za svakog gosta koji je boravio u hotelu, na što su i jako ponosni.

Okoliš i priroda koja ih okružuje je i vječna inspiracija, i za arhitekturu hotela, kojom se i razlikuje od mnogih u blizini. Osim toga i na međunarodnoj sceni, kao i za ponudu s profinjenim spojem tradicije i modernosti, s naglaskom na udobnost smještaja, domaću, bosansku kuhinju i upoznavanje s kulturnom i povijesnom baštinom te raznolikim prirodnim ljepotama.

Hotel Nomad (1)

Unutar samo godinu i pol poslovanja (hotel Nomad posluje od prosinca 2022.), hotel Nomad takvom se ponudom, individualnim i fleksibilnim pristupom gostima i njihovim željama prometnuo u jedan od deset najboljih hotela u regiji za MICE (kongresne i druge poslovne skupove), za što je dobio i priznanje.

Laka prometna dostupnost, sjajna planinska klima i pristupačne cijene

 Hotel je sve traženiji i za zimske i ljetne obiteljske odmore kao i grupne odmore, u čemu nije zanemariva ni njegova blizina Sarajevu. Naime, hotel se nalazi na samo 25 minuta vožnjom od međunarodne zračne luke u Sarajevu.

Gosti tu mogu računati na sjajnu planinsku klimu s idealnom ljetnom temperaturom od oko 22 stupnja, ali i boraviti u hotelu i koristiti povoljnije sadržaje i izlete u odnosu na susjedne države.

Hotel Nomad (4)
Hotel Nomad (7)
Hotel Nomad (10)

Tijekom ljeta u hotelu Nomad, ovisno o popunjenosti, cijena noćenja za dvije osobe s doručkom kreće se oko 100 eura po sobi, a osim doručka u to uključuju i neograničeno korištenje welnessa i spa, parkinga, besplatan wi-fi, igre poput bilijara u stolnog tenisa.

Hotel Nomad (5)

Jedinstvene skijaške ljetne staze

Kao novost u ponudi za ljeto 2024., do srpnja će ispod hotela Nomad biti dovršena i izgradnja dviju skijaških ljetnih staza, za skijanje na specijalnoj skijaškoj plastičnoj podlozi. To će omogućiti da skijanju u ljeti poduče i početnike, a i takvom rijetkom ponudom se izdvajaju od mnogih planinskih hotela u Europi.

Hotel Nomad (3)

Hotel Nomad je u vlasništvu firme Birotim, koja je dio firme R&S, koji su do sada u izgradnju hotela sa svim sadržajima i u pratećih 60 apartmana uložili 12,5 milijuna eura. Budući da je riječ o novom hotelu, svakih mjesec dana se finaliziraju i manje investicije, ovisno o potrebama gostiju i za koje su primijetili da do kraja nisu finalizirane.

CEO hotela Nomad_Adnan Selmanagić
CEO hotela Nomad Adnan Selmanagić

Foto: PR

Učitati još
Zatvori