Već dugo nas neko mjesto nije očaralo kao ovo u sanjivoj Provansi

Već dugo nas neko mjesto nije očaralo
kao ovo u sanjivoj Provansi

Na jugoistoku Francuske, u čarobnoj Provansi, smjestio se Hotel Crillon le Brave koji nosi ime po samom selu Crillon le Brave od svega 500-injak stanovnika. Ono je naseljeno još od neolitika, no njegova moderna povijest započinje u 14. stoljeću kada je vodeća obitelj Avignona položila feudalna prava na selo. Njime su kroz desetljeća vladale različite vojvode, a ime koje nosi i danas dobilo je po najlegendarnijem vojvodi Louisu de Balbes de Berton de Crillonu, također poznatom po nadimku Le Brave Crillon. Na kraju 19. stoljeća, Crillon le Brave bilo je prosperitetno selo sa 800-injak stanovnika, kavanama, barovima i trgovinama, no od početka 20. stoljeća počelo je s laganim i dugačkim padom, uzrokovanim ratovima i nestašicom vode. Gotovo napušteno, selo je i svoje nekadašnje lijepe kućice pretvorilo u ruševine… Ipak, od ranih 70-ih godina 20. stoljeća, novi stanovnici ponovno su unijeli život u stari kamen i danas je Crillon le Brave opet živahno mjesto, koje već na prvi pogled djeluje kao najljepše čuvana tajna Provanse. Na njegovim brežuljcima smjestio se i ovaj hotel, u kojem odmor, sudeći po fotografijama, mora biti istinska idila.

Hotel Crillon le Brave

Najveća prednost hotela jest činjenica da je smješten upravo u ovom pitoresknom selu koje je čak i za vrijeme najveće turističke vreve u Provansi i dalje zaštićeno od gužve i hektike velikih turističkih sredina.

Hotel Crillon le Brave osmišljen je upravo za ljude koji traže bijeg od svakodnevice i koji se žele isključiti od ludnice urbanih sredina u kojima žive, kako bi se ponovno povezali sa sobom u ovom prirodnom i autentičnom okruženju.

Prvi pogledi na hotel smješten na vrhu brežuljka u trenutku izazivaju prve i iskrene emocije, a kamena građevina skladno upotpunjuje zelen i onaj tipično provansalski krajolik koji smo navikli viđati na fotografijama. Hotel Crillon le Brave odiše šarmom i elegancijom; iako broji 5 zvjezdica, nepretenciozan je i ugodan… Sastoji se od čak 10 drevnih kućica koje datiraju iz 17. i 18. stoljeća, a labirint kojeg sačinjavaju u svom srcu ima terasu čiji panoramski pogled svakom posjetitelju oduzima dah.

Interijer hotela mnogo je više od koncepta, jer radi se o istinski luksuznom naslijeđu nekih bivših vremena.

Gastro priča čarobnog hotela

U ovom hotelu možete uživati u tradicionalnoj provansalskoj kuhinji i svim njenim delicijama koje za goste priprema talentirani mladi chef Anissa Boulesteix. Gurmanski doživljaj pruža restoran La Madeleine u sklopu hotela, dok nešto ležernija atmosfera i bistronomsko kuhanje vladaju u drugom restoranu hotela – La Table du Ventoux.

O kojem god tipu jela se radi, Anissa Boulesteix teži kulinarskoj izvrsnosti koju prvenstveno temelji na vrhunskim, sezonskim, prirodnim i često lokalnim namirnicama. Cilj je dobiti nutritivno bogata, delikatna, ali i okusima bogata i raskošna jela u kojima se uživa satima u društvu obitelji i prijatelja.

Terasa koja oduzima dah

Samo nekoliko pogleda na ovu provansalsku oazu dovoljno je za zaključiti kako bismo ovdje mogli provesti sate, dane i tjedne, prepuštajući se onom najboljem što Hotel Crillon le Brave pruža. Terasa hotela definitivno je jedan od aduta, a ako vas zanima više o smještaju, sobama i suitevima, usluzi restorana i bara te wellnessu, stranicu hotela posjetite ovdje.

Foto: Hotel Crillon le Brave

Učitati još
Zatvori