Izmišljena fotelja od latica koja je zaludila Instagram sada je napokon stvarna

Izmišljena fotelja od latica koja je zaludila
Instagram sada je napokon stvarna

Kada je argentinski umjetnik i multidisciplinarni dizajner Andrés Reisinger u ljeto prošle godine na Instagramu objavio render ružičaste fotelje napravljene od latica, u tom trenutku vjerojatno nije ni pomišljao kakvu će pomutnju stvoriti. Za foteljom koju je nazvao Hortensia chair i koja je kompjuterski napravljena od tisuća latica hortenzije ubrzo su poludjeli svi. Njegova objava skupila je na tisuće lajkova i komentara, a mnogi časopisi su ovaj nepostojeći komad namještaja objavljivali na svojim stranicama. Ubrzo su mnogi poželjeli ovu divnu ružičastu fotelju imati kod kuće pa su počele pristizati i narudžbe.

Hortensia fotelja

Reisinger je na Instagramu nastavio objavljivati rendere fotelje, a u jednom trenutku odlučio ju je konačno napraviti u stvarnom, fizičkom obliku. Mjesecima je pokušavao pronaći najbolje rješenje kako da ju napravi identično onako kako ju je prikazao na renderu.

Prvi izazov bio je kako napraviti da fotelja izgleda kao veliki cvijet hortenzije. Drugi problem s kojim se suočio bio je pronalaženje suradnika koji će mu pomoći. Naime, nitko nije vjerovao da je takvu teksturu moguće izvesti u realnosti. No, Reisingeru su se trud i upornost na kraju isplatili pa je uz pomoć produkt dizajnerice Julije Esque Hortensia fotelja napokon ‘oživjela’.

Ukrašena s nevjerojatnih 20 tisuća latica od tkanine u ružičastoj boji, izložena je u Montoya galeriji u Barceloni. I moramo priznati, toliko je divna da ju želimo imati u vlastitom domu.

Foto: Andrés Reisinger


Učitati još
Zatvori