Pronašli smo glamping šator koji je potpuno drugačiji od svih koje ste do sad vidjeli
Pronašli smo glamping šator koji je potpuno drugačiji od svih koje ste do sad vidjeli

Pronašli smo glamping šator koji je potpuno drugačiji od svih koje ste do sad vidjeli

Proljeće nas je potaklo na maštanje o toplim danima i odmorima u prirodi. Priroda je izvrsna opcija za odmor zbog više razloga. Daleko od gradske vreve, okruženi predivnim pejzažom, svježim zrakom i mirom možete napuniti baterije za nadolazeće izazove. Možda najprimamljiviji način modernog odmora jest glamping.

Glamping, odnosno ‘glamurous camping’ iliti glamurozno/luksuzno kampiranje, kao pojam sve je aktualniji posljednjih nekoliko godina. Takav način odmora spaja klasično kampiranje u prirodi sa svim (ili barem gotovo svim) pogodnostima doma ili apartmana i moderne tehnologije. Neki bi rekli da se time gubi čar i uopće smisao boravka u prirodi i povezivanja s istom, no u svakom se slučaju ovako rodio novi način ljetovanja i odmora općenito.

Glamping šator impresivnog dizajna

Koncept uglavnom predviđa ili potpuno opremljene montažne drvene kućice ili veće šatore sa čvrstom podlogom u kojima nikakve vremenske neprilike ne mogu poremetiti vaš spokoj.

Smisao u glampingu vide oni koji nisu zagriženi kamperi, koji vole prirodu i žele vrijeme provoditi u njoj, ali isto tako cijene komfor koji lokacija ima. Ne žele sjediti u blatu ako padne kiša i ne žele se pržiti na suncu ako parcela u kampu nije odgovarajuća, mučiti se sa strujom, kuhanjem na jednom kuhalu, prijenosnim frižiderom. I za takvu je publiku glamping osmišljen te uspješno funkcionira. Pronašli smo idealan glamping šator stvoren za potpuni odmor i uživanje.

Mountain Chalet

Mountain Chalet može se koristiti tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike. Jednostavan, ali upečatljiv, zakrivljeni dizajn neprimjetno se uklapa u svaki krajolik. Pri izradi šatora, ali i interijera, korišteni su prirodni tonovi i drvo koje također omogućuje autentičan doživljaj prirode.

Neovisno o lokaciji na koju ju odlučite postaviti, odlično će se stopiti s prirodom. Održiva arhitektura spaja sofisticirani dizajn, tehničku preciznost i maksimalnu stabilnost. S panoramskim staklenim pročeljima, robusnim krovom, Mountain Chalet postavlja nove standarde za neusporedivu udobnost na bilo kojoj nadmorskoj visini.

Suživot s prirodom

Ovakvi šatori, ali i kućice mogu biti izvrsna opcija za one koji žele odmoriti u prirodi jer su često dizajnirane da budu energetski učinkovite i ekološki prihvatljive. Prilikom odabira lokacije vodite brigu o dostupnosti resursa, primjerice smjer sunca, te ukupnu klimu.

Stvorena za sve vremenske uvjete

Mountain Chalet spaja granice između unutarnjeg i vanjskog prostora, dok panoramski prozori ‘uokviruju’ okolinu koja oduzima dah. U pogledu možete uživati, kako iz udobnosti vlastitog kreveta, tako i na trijemu, a u udobnosti šatora možete bezbrižno uživati i u najhladnijim uvjetima. Naime, Mountain Chalet lako podnosi ekstremne količine snijega do 8 metara (26 stopa) i udare vjetra od impresivnih 170 km/h (105 mph).

Sa svojom robusnom konstrukcijom, ne samo da nudi zaštitu od vremenskih nepogoda, već i vrhunski luksuz i udobnost.

Foto: Mountain Chalet, Instagram (@strohboid)

Učitati još
Zatvori