Arhitektonsko rješenje male oaze za vaše klince

Arhitektonsko rješenje male
oaze za vaše klince

Da Skandinavce i njihov dizajn volimo, nije tajna. Bilo da se radi o modi ili interijerima, teško pronalazimo nešto što nam se ne sviđa. Tako smo njuškajući neiscrpnim izvorima društvenih mreža naišli na jedan zanimljivi profil koji se krije pod imenom @villaalvsjo. Radi se o Skandinavcima koji uređuju domove. Od kuhinje, dnevne i spavaće sobe preko kupaonice. Sve što vam treba. Ipak, ono što je nama upalo u oko je ova dječja soba.

Možda ste u fazi života kada vam ovakve inspiracije treba, a možda kao i mi samo volite hraniti oči s prizorima preslatkih dječjih soba pohranjujući to u memoriju za bližu ili neku dalju budućnost. Dizajn ove dječje sobe osim što je privlačan oku, vrlo je i funkcionalan u slučaju kada klinci trebaju dijeliti prostor.

Dječja soba s krevet kućicom – mala oaza za vaše klince

Ovakvim rješenjem u prostoru je stvoren prividan box u kojem svako dijete ima svoj mali svijet. Drvenim okvirom koji prati širinu kreveta stvorena je dubina, a duljina zida podijeljena je na dva jednaka dijela policom za knjige i igračke te ostatkom drvene konstrukcije. U takav kostur složili su se kreveti koji su podignuti na dva reda ladica. Prostora za stvari uvijek fali, a na ovaj način se osim prostora dobilo i na estetici. Na krevete su stavljene ogradice do pola dužine kreveta koje daju dojam kućice, a šlag na kraju su ove tapete na zidovima i lanene zavjese. Jako romantična dječja soba, složit ćete se!

Ono što vjerojatno ne biste vjerovali je da je većina ovog rješenja zapravo nabavljena u IKEA-i. To znači da ovo nije ideja koju je nemoguće napraviti i u vašem domu, uz malu pomoć majstora drvodjelca, vaše mašte i snalažljivosti da neke stvari iskoristite i sa starog namještaja. Recimo, ogradice od starih krevetića vaše djece koje su prerasli. Ukoliko se spremate u ovaj arhitektonski pothvat, posjetite njihov Instagram i proučite detaljnije ostatak ove sobe. Možda pronađete još poneku inspiraciju!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori