Dvije luksuzne vile u Istri koje osvajaju već na prvi pogled

Dvije luksuzne vile u Istri koje
osvajaju već na prvi pogled

Villa Sepera

Sandro Užila, već dobro poznato ime na istarskoj dizajnerskoj sceni, a i šire, neprestano nas oduševljava svojim radovima i idejama. Ovaj put odlučio nam je predstaviti svoj “dva u jedan” projekt u kojem je dizajnirao i interijer i eksterijer. Radi se o Formasina Villas, kompleksu luksuznih vila u Funtani, u Istri, koji se sastoji od dvije vile koje povezuje moderan full white koncept.

Dvije vile, isti koncept, svaka sa svojim karakterom

Interijerom obje vile dominira bijela boja, čime se naglašava prostranost ambijenta. Pravilne i oštre linije, kako samih prostorija, tako i ugrađene opreme, karakteristične su za moderan stil uređenja, a što se samo nastavlja na stil gradnje samih vila. Velikim komadima namještaja unosi se funkcionalnost za potpuno opuštanje, kao i praktičnost radi samog održavanja vila.

Villa Sepera

Iako su obje vile rađene po istom konceptu, Sandro je svakoj od dvije vile dodijelio svoj karakter. Bijelinu prostora razbio je monokromatskim detaljima. Osim klasičnim kontrastom bijelo-crno, u detaljima vile Sepera izmjenjuju se topli zemljani tonovi, što asocira na nijanse istarske zemlje. Suprotno tome, u vili Mandolata u detaljima se javlja paleta plavih tonova, čime se referira na nijanse našeg mora i obale.

Korišteni materijali u uređenju interijera također su u kontrastu – metalne detalje grije toplina drva, kojim su obložene gotovo sve radne površine.

Villa Sepera

Eksterijer koji osvaja jednako kao i interijer

Obje vile krase prostrane terase koje su upotpunjene prozračnim namještajem laganih materijala obogaćenim velikim i udobnim jastucima kako bi se maksimalno moglo uživati u dugim ljetnim večerima.

Kod uređenja eksterijera, Sandro stvara potpunu suprotnost pa je tako bazen i travnjak omeđio mediteranskim biljem, što prkosi bijelini, dok šljunak prkosi pravilnim linijama interijera.

Villa Sepera
Villa Sepera
Villa Sepera
Villa Sepera
Villa Sepera

Mladi dizajner iza kojeg su brojni projekti

Iako iza sebe Užila ima nebrojeno realiziranih projekata dizajna interjera i eksterijera diljem Lijepe naše i šire te izrađenih 3D vizualizacija, čime se također bavi njegov WAVE Design Studio, ističe kako mu je rad na ovim vilama među dražima.

“Rad na samim vilama bio je vrlo izazovan. Izmjene projekata, ispunjavanje želja investitora, iscrtavanje razmještaja vanjske i unutarnje opreme kad je gradnja vila već bila u tijeku… I sve to popraćeno vremenskim pritiskom radi dovršetka u zadanom roku kako bi se moglo krenuti s iznajmljivanjem, no uspio sam zahvaljujući svojim suradnicima i dobavljačima. Svaki dan gradnje bio sam na gradilištu uz majstore pa je i za mene to bilo jedno vrlo edukativno iskustvo u koje sam uložio puno truda. Obje vile opremljene su visoko kvalitetnim namještajem Varaschin te rasvjetom brendova Artemide, Flos i Foscarini, a uz to ambijent dodatno krase konstrukcije rasvjetnih tijela koja sam osobno dizajnirao.”

Kako se u stvarnost mogu pretvoriti sve naše želje, dokazuje nam svaki novi rad ovog mladog i talentiranog dizajnera. A dok uživamo u fotografijama ovih luksuznih vila i divimo se njihovim detaljima, željno iščekujemo Sandrov novi projekt za koji nam već sad garantira kako će nas (ponovno) ostaviti bez daha.

Villa Mandolata

Foto: Koridor 27

Preporuka

Zatvori