Uljepšajte tmurne jesenske dane uz elegantne svijeće danskog brenda

Uljepšajte tmurne jesenske dane uz
elegantne svijeće danskog brenda

Jesen nam se bliži, a dani postaju kraći. Osim što ćemo više vremena provoditi u kućnoj atmosferi, nedostatak sunca u domu zamijenit ćemo plamenom svijeća. U prošlosti su svijeće bile jedini izvor svjetlosti, a danas se koriste u dekoriranju doma i kreiranju atmosfere. Zimske dane u Skandinaviji osim što su ekstremne hladnoće i oblaka karakteriziraju i kratki dani. Još jedan u nizu skandinavskih brendova koji nas je osvojio dizajnom je danski brend Ester & Erik. U nastavku potražite inspiraciju kako uljepšati tmurne zimske dane kod kuće uz romantičnu atmosferu i miris svijeća.

Svijeće inspirirane skandinavijom

Ester & Erik iza sebe ima dugu obiteljsku tradiciju izrade i dizajniranja najfinijih svijeća još od 1987. godine. S obzirom na to da je Danska kraljevina, ne čudi da se plemićke tradicije još uvijek protežu kroz sve sfere društva. Tako su se kraljevski rituali ukrašavanja palača mirisnim svijećama očuvali do danas i ušli u gotovo svaki dom. Oblačni dani bez sunca u Skandinaviji potraju dobar dio godine, a zamjenu za sunce u domu skandinavci postižu dugim elegantnim svijećama na maštovitim svijećnjacima. Šalica čaja uz prozor koji ocrtava plamen svijeće i prostorijom širi suhe mirise borovine idilična je atmosfera za tjeranje ‘zimske depresije’. Skandinavska priroda poznata je po divnim pejzažima, nepreglednom zelenilu i mirisnim borovima. Danski brend svoju inspiraciju za svijeće crpi upravo iz prirode. Ideje za dizajn i arome najljepših svijeća potražili su u zimzelenom raslinju i oblicima drveća.

Otjerajte tmurne dane iz doma


Svijeće svih boja i dimenzija, fenjeri i svijećnjaci uljepšavaju  dom. Osim što su dekorativne, svijeće dokazano potiču određena raspoloženja i osjećaje. Sklad i harmoniju koji kreiramo u domu potrebni su nakon dugog i napornog dana. Iako nas još uvijek nisu napustili sunčani i topli dani, kišna sezona i oblaci tek nas očekuju. S obzirom na to da listopad na kalendaru označava i službeni početak jeseni, već sad se pripremamo za tmurnu sezonu i smišljamo načine kako ju preživjeti. Otjerajte ‘jesenski blues’ svijećama toplog mirisa poput cimeta, vanilije ili  jabuke. Ako tražite inspiraciju za poklone, zavirite na  Instagram profil danskog brenda i pronađite ideje u skandinavskim interijerima ukrašenim Ester & Erik svijećama. Bogata kolekcija oduševit će vas svojom filozofijom i drukčijim pristupom dizajnu i mirisu.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori