Eklektični stil uređenja predvodnik je trendova u interijerima

Eklektični stil uređenja predvodnik
je trendova u interijerima

Iako je minimalistički stil uređenja interijera godinama bio najpoželjniji, čini se kako pomalo gubi tu bitku na ljestvici popularnosti. Šareni, eklektični interijeri ono su što privlači pažnju i čemu dizajneri sve češće naginju. Jednostavna bi definicija bila kako je to spajanje različitih stilova u jednom prostoru. Fuzija starinskog i modernog također je nešto čemu će pribjeći svatko tko želi uživati u prostoru eklektičnog uređenja.

Pravila od kojih nema odstupanja

Iako može zvučati kao jednostavna stvar, eklektični interijeri ponekad su veoma teški za postići, a da konačan rezultat ne bude ‘too much’. Dizajneri se obično vode nekim pravilima od kojih ne odstupaju, koliko god stilova sjedinjavali u prostoru. Prvo bi pravilo bilo kako u prostoru treba postojati jedna, ili nekoliko boja koje ujedinjuju. Riječ je o tome da bi se te boje trebale ponavljati kroz sve stilove i predmete koji su zastupljeni, što će savršeno povezati različitosti.

Potom, važno je imati jednu fokusnu točku. Nešto što će zaokupiti pažnju promatrača čim uđe u prostor. To može biti tapeta na jednom dijelu zida, ili pak statement komad namještaja.

Različite kulture u jednom prostoru

Dobra je stvar da kod eklektičnog uređenja nema pravila što se tiče stilova koje možete inkorporirati u prostor. Upravo zato inspiraciju možete crpiti iz najudaljenijih dijelova svijeta i njihovih tradicionalnih životnih prostora.

Što se tiče konkretne inspiracije, mi smo ju pronašli na Instagramu, gdje profil Eclectic Colour Junkie obiluje šarenilom i fantastičnim idejama. Šareni zidovi, genijalni detalji, starinski namještaj u novim bojama, ovo šarenilo savršeno je povezano, a posvećenost detaljima je razrađena do savršenstva. Kada želite potpuno promijeniti izgled prostora, ili mu s nekoliko detalja udahnuti novi život, eklektičan stil s ovih fotografija definitivno bi trebao biti izvor inspiracije.

Učitati još
Zatvori