U Italiji smo pronašli srednjovjekovni dvorac pretvoren u hotel u kojem se zamišljamo ove jeseni
U Italiji smo pronašli srednjovjekovni dvorac pretvoren u hotel u kojem se zamišljamo ove jeseni

U Italiji smo pronašli srednjovjekovni dvorac pretvoren u hotel u kojem se zamišljamo ove jeseni

Od dna bazena do vrha kule, hotel Castello di Reschio pun je raskoši, dobre hrane, finog vina, udobnosti i samo treptaj od divlje prirode. Ovo srednjovjekovno imanje u Umbriji, na granici s Toskanom, koje se prostire na 1500 hektara karakterizira pravi talijanski glamur, a mi u mašti putujemo tamo već ove jeseni! Osim samog dvorca, ovdje se nalazi i osam vila – još u 11. stoljeću služile su kao samostani, staje, stražarnice ili seoske kućice, a danas su pretvorene u luksuzne jedinice za najam. Zavirite s nama u ova luksuzna zdanja i na trenutak uronite u dolce vita osjećaj… 

Obnova duga 25 godina

Castello di Reschio iz 10. stoljeća od propadanja su spasili njegovi vlasnici, londonski arhitekt grof Benedikt Bolza i njegova supruga, umjetnica Donna Nencia Corsini. Benediktovi su roditelji kupili manju parcelu u 1980-ima, a svake godine bi kupili još malo zemlje od obitelji koja je posjedovala dvorac. Cijelo imanje je postalo njihovo 1994., a par je deset godina živio u dvorcu prije nego što ih je krov koji je počeo prokišnjavati istjerao.

Tada su, uz pomoć lokalnih obrtnika, krenuli s restauracijom dvorca ostavljajući netaknutima njegove izvorne značajke (lukove, krovne grede i ogromne kamene kamine), a trebalo im je čak 25 godina da sve urede prema zamislima.

Castello di Reschio ima 36 soba i apartmana, spa, bar, restoran, biblioteku i bazen, a priroda oko njega, u kojoj se nalaze vinogradi, maslinici i šume, je zadivljujuća. Sam dvorac ima i dva dvorišta, jedno je pretvoreno u zimski vrt, a drugo je zapravo perivoj. U oba se često održavaju klasični i jazz koncerti zbog odlične akustike.

Spektakularna kula

Prava zvijezda ovog imanja je kula, najstariji dio dvorca koji datira iz 10. stoljeća. Ovaj apartman s dvije spavaće sobe pravi je show koji se uzdiže na pet katova tornja Castello. Zbog same prirode ove povijesne kule, nema dizala i prostorije su znatno manje od drugih u dvorcu, ali terasa na samom vrhu je bonus koji većina priželjkuje! Na njoj se čak nalazi i kada pa se možete i okupati dok upijate atmosferu s pogledom i na Umbriju i Toskanu.

Aktivnosti na imanju

Izvanredne ergele datiraju iz 1999. godine i dom su nekima od najboljih, najvještijih dresurnih konja u Italiji. Ovdje možete naučiti jahati, ali i jednostavno uživati u ranovečernjim predstavama ovih veličanstvenih stvorenja. Ako ste, pak, više zainteresirani za druge sportske aktivnosti, poput tenisa ili biciklizma, i to je ovdje dostupno. Tko se ne želi baviti sportom, može uživati u čestim koncertima koji se ovdje odvijaju ili na primjer, krenuti na kulinarsku radionicu. Ovdašnji kuhari naučit će vas kako napraviti talijanske specijalitete od lokalnih proizvoda.

Cijene dvokrevetnih soba u hotelu Castello di Reschio kreću se od 790 eura izvan sezone do 1190 eura u sezoni, a uključuju doručak i pristup kupalištu. Cijene su među najvišima u Umbriji, ali zaključujemo – ovdje dobivate jako puno za svoj novac.

Dodatne informacije

Lokacija: Tabaccaia di Reschio, Lisciano Niccone PG, Italija

Telefon:  +39 075 844362

E-mail: [email protected]

Web stranica: reschio.com

Foto: Instagram (@reschio)

Učitati još
Zatvori