Prespavajte u bajkovitom engleskom dvorcu u kojem se snimala serija ‘The Crown’

Prespavajte u bajkovitom engleskom dvorcu u kojem se snimala serija ‘The Crown’

Brojne poznate građevine i dvorci u Engleskoj ‘glumili’ su kraljevske rezidencije u seriji The Crown, a mnoge od njih možete posjetiti jer su otvorene za javnost. A ljubitelje serije, ali i bajkovitih dvoraca, sigurno će oduševiti vijest da u jednom od njih sada mogu i prespavati.

Radi se o dvorcu Belvoir smještenom u Leicestershireu, koji je u seriji ‘glumio’ dvorac Windsor, omiljenu vikend rezidenciju kraljice Elizabete II. i princa Philipa. Dvorac, točnije njegov King’s Suite, po prvi put otvara svoja vrata posjetiteljima koji imaju jedinstvenu priliku u njemu provesti noć i iskusiti tretman kraljevske obitelji koja je upravo ovdje odsjedala za vrijeme posjeta dvorcu.

Dvorac možete unajmiti putem Airbnba, ali postoji ‘kvaka’. Naime, ponuda je ograničena na tri datuma – 31. prosinac, 11. siječnja i 25. siječnja.

Po dolasku u rezidenciju dočekat će vas šalica popodnevnog čaja. Nakon toga bit ćete pozvani na večeru u State Dining Room, a nakon večere slijedi piće u The Library. S obzirom da je riječ o povijesnog građevini iz 11. stoljeća, tijekom čitavog boravka bit ćete okruženi zaštitarima, a pristup određenim dijelovima dvorca bit će zabranjen.

Dvorac prima dvije ljudi, a noćene iznosi 300 funti (oko 2700 kuna). Sav prihod od najma bit će doniran dječjoj bolnici Rainbows Hospice for Children and Young People.

Dvorac Belvoir je smješten na brežuljku u ruralnom Leicestershireu i upotpunjen je romantičnim kulama, elegantnim vrtovima i zapanjujućom arhitekturom. Za javnost je inače otvoren nekoliko dana u studenom i prosincu, a ponovno se otvara u ožujku (ulaz je 18 funti).

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori