Vodimo vas u dubrovački stan na impresivnoj lokaciji
Vodimo vas u dubrovački stan na impresivnoj lokaciji

Vodimo vas u dubrovački stan na
impresivnoj lokaciji

Kada se spomene Dubrovnik, prve misli obično idu prema impresivnim zidinama starog grada, prekrasnom moru te bogatoj povijesti i kulturi. No, jeste li ikada pomislili kako bi bilo živjeti u njegovom središtu; mjestu gdje je ispisana višestoljetna povijest?

Jedna nas nekretnina vodi upravo na takvu lokaciju – u portfelju Libertas Inženjeringa nalazi se unikatni dvoetažni dubrovački stan, kakav se na pojavljuje na tržištu svakog dana. Smješten je u Pilama, području koje je ‘naslonjeno’ na zidine, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac.

Dubrovački stan kao kulturno dobro

U ovom dubrovačkom stanu se na jedinstven način spajaju raskoš i glamurozan duh starine. Čarolija počinje već na prvom koraku: do stana vode raskošni ladanjski vrtovi ukrašeni kamenim stupovima. Vrijednost stana krije se u njegovom autohtonom izgledu, s izvornim rasporedom prostorija koji je prije svega praktičan. Pritom nije zanemarena ni estetska strana. Uz to, stan je danas zbog svoje očuvanosti i kulturno dubrovačko dobro. 

U prizemlju se nalaze kuhinja, trpezarija, kupaonica i dva magazina. Na gornjoj su etaži tri spavaće sobe, dva salona, kuhinja i kupaonica. Uz drugi se kat veže i impresivan pogled na Lovrijenac, što svaki pogled kroz prozor čini vrijednim divljenja. 

Veličanstveni vrt

Jednako impresivan dojam ostavlja i veličanstveni vrt, koji doživljajem i kompozicijom podsjeća na stare dubrovačke vrtove. Uz opojne mediteranske mirise i neodoljivu raskoš autohtonih biljaka, vrt zove na uživanje. Predstavlja savršeni bijeg od gradske vreve. Pogotovo u ljetnim danima kada u gradu vlada ‘šušur’. 

Dubrovnik se ovih dana našao u konkurenciji izbora za najbolji europski grad. Zbog toga je nekretnina na ovakvoj prestižnoj lokaciji, još atraktivnija. Stan, koji svojim izgledom podsjeća na kakvu bajku, poseban je jer s jedne strane nudi mir, privatnost i dašak dragocjene povijesti. S druge donosi blizinu svim popularnim sadržajima, jer je smješten u blizini Straduna, gradske žile kucavice.

Ne zaboravimo i Game of Thrones. Mega-popularnu seriju i samo jedne u nizu uspješnica koje su Dubrovnik, njegove zidine i stari grad, gdje se nekretnina nalazi, stavili na listu najpoželjnijih lokacija – kako za snimanje, tako i za odmor. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori