Najljepše figure Orašara ovog Božića dolaze s hrvatskim potpisom

Najljepše figure Orašara ovog Božića
dolaze s hrvatskim potpisom

Čarobna priča o Orašaru nikada nam ne može dosaditi, a dokazuje to i veliki, ako ne i sve veći interes koji kod kazališne publike iz godine u godinu izaziva izvedba ovog poznatog baleta u Hrvatskom narodnom kazalištu. U blagdansko doba, osim baleta, posljednjih su godina sve popularnije i figure Orašara, kojima mnoge obitelji ukrašavaju svoj dom, a djeca ih posebno vole. Zanimljivo je da su Orašari koje u vrijeme blagdana možemo pronaći u prodaji zapravo dekorativne varijante drobila za orahe, a neke legende kažu kako ovi šarmantni vojnici štite kuće u kojima se nalaze.

Dr. Drvko figure Orašara

Kako ih pojedine trgovine dobivaju izvana, potrebno je svega nekoliko dana da se Orašari rasprodaju, no ako ovih blagdana želite kupiti hrvatsko, svakako zavirite na Instagram profil male domaće radionice imena Dr. Drvko, koja je specijalizirana upravo za ručno rađene drvene predmete.

Dr. Drvko Orašari

Kod Dr. Drvka pronaći ćete Orašare različitih veličina; one velike i male, te one visine 39cm i 24cm. Ovaj domaći brend prije nekoliko je tjedana počeo dijeliti fotografije svoje nove kolekcije Orašara i vrlo brzo oduševio svoju publiku efektnim kombinacijama boja i detalja na svojim Orašarima. Ove figurice, osim toga, dolaze i u još minijaturnijem izdanju, i to kao ukrasi za božićno drvce.

Ako vas zanima više detalja, kako nastaju ovi Orašari i po kojoj ih cijeni možete naručiti, najbolje je obratiti se Instagram profilu Dr. Drvka.

Foto: Dr.Drvko Instagram, Federber Design

Učitati još
Zatvori