Najpoželjnije sofe ove sezone stigle u IKEU Zagreb

Najpoželjnije sofe ove sezone
stigle u IKEU Zagreb

Delaktig

Još jedna odlična suradnja kuće IKEA s poznatim dizajnerima

Jesen i zimu obilježila je suradnja s danskim studijem Hay, a ovog proljeća imamo priliku zaviriti u novu kolekciju koju je za robnu kuću dizajnirao još jedan velikan. Inspirirana novim načinima života i ‘hacking’ zajednicom koja okružuje tvrtku IKEA, DELAKTIG, nova kolekcija nastala u suradnji s britanskim dizajnerom Tomom Dixonom, od početka veljače nalazi se u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb. Najveći dio kolekcije čine sofe i fotelje koje se više no ikada prije mogu prilagoditi željama kupaca. Kolekcija sadrži i dodatke, poput naslonjača, naslonjača za ruke, pomoćnih stolića i svjetiljke, a koji omogućavaju stvaranje vlastite sjedeće garniture različite konfiguracije, koja će veličinom, oblikom i bojama odgovarati različitim stilovima uređenja, svakovrsnim aktivnostima te svim životnim stilovima.

DELAKTIG, što na švedskom znači “biti uključen”, otvorena je ‘platforma’ koja inspirira ljude da je urede po svom. Ona je podloga za mnoge namjene, a mogu joj se dodati različiti nasloni, jastuci, stolić ili svjetiljka, sve odreda dijelovi ove modularne kolekcije.

Delaktig

Modularne sofe Toma Dixona

Svjetski poznati dizajner, Dixon se od najranije dobi interesirao za metal i njegove primjene. Nakon što je napustio školu te svirao bas u bendu “Funkapolitan”, a potom naučio zavarivati te na kraju proizvoditi namještaj, danas je autor čija se djela mogu pogledati u razvojnom studiju koji je osnovao u Londonu, ali i u nekim od najuglednijih svjetskih muzeja. I može se bez ustezanja reći kako Tom Dixon nikada nije bio od onih koji razmišljaju unutar konvencija.

Suprotno tradicionalnoj proizvodnji presvlaka za namještaj i dizajnu, kolekcija DELAKTIG napravljena je na drukčiji, vrlo originalan način. Naime, tijekom dizajniranja IKEA i Tom odlučili su pretvoriti DELAKTIG u „otvoreni projekt“: inspirirani industrijskom tehnologijom, pozvali su 75 studenata dizajna iz cijelog svijeta kako bi pridonijeli svojim idejama.

Delaktig

Odličan materijal za industrijske procese proizvodnje, sirove estetike, a trajan i lagan, aluminij je omogućio ekstrudirane profile od kojih je izrađena baza. Tako osmišljeni profili lako su povezivi nosači dodataka i ekstenzija. Njihova fleksibilnost dozvoljava povećanje razine udobnosti ili dodavanje novih funkcija – DELAKTIG će lako postati samostojeći razdjelnik sobe i podijeliti je u zone, ili biti tek scenografija ugodnom kutku za dvoje. Ustvari, lako je zamisliti DELAKTIG kao prazno slikarsko platno: kad odlučite o bazi, odnosno veličini koju želite, samo su vaše potrebe i želje one koje određuju ostatak kombinacije.

Proizvodi iz kolekcije DELAKTIG sada su dostupni u robnoj kući IKEA Zagreb te na IKEA web-shopu.

Delaktig

Delaktig

Delaktig

Delaktig

Delaktig

Foto: IKEA

Učitati još
Zatvori