Zidovi ovih interijera inspirirali su nas za proljetno uređenje doma

Zidovi ovih interijera inspirirali su nas
za proljetno uređenje doma

S proljećem na vidiku već smo počeli tražiti inspiraciju za proljetno uređenje doma. Osvježenje interijera nakon zime prijeko je potrebno, a mnogi će osjetiti poletnost i entuzijazam čim sunce zagrije.Kako jeftino i efektno dotjerati dnevni boravak, spavaću sobu ili neku drugu prostoriju u domu bez rušenja zidova i velikih investicija?

Uz nove ideje koje svakodnevno nalazimo na internetu, dekoriranje doma postaje lak zadatak. Trendovi za 2019. koji će obilježiti neke od najboljih interijera odavno su najavljeni, a krase ih boje i ‘statement’ detalji. Proljetno uređenje neće samo uljepšati vaš životni prostor estetski već će unijeti dobru energiju i veselo raspoloženje svakome tko zakorači u dom.

Proljetno uređenje bez rušenja zidova i velikog budžeta

Zidovi nisu samo element koji služi kao pregrada jedne prostorije od one druge. Uz malo mašte oni postaju najbolji dio interijera. Najpoželjnije boje koje će dom transformirati u vibrantnu oazu dolaze u širokoj paleti. Umirujuća zelena, osvježavajuća plava ili pak žuta? Povratak tapeta posebno nas veseli jer u trenu mijenjaju izgled prostora i podižu ga na jednu sasvim novu razinu. Osim onih dekorativnih s uzorcima sve su popularnije i one s imitacijom drva ili kamena.

Ogledala, okviri, galerija slika..

Mnogo je načina na koje možete dekorirati kućne zidove. Ogledala će vizualno prostor učiniti većim i prostranim, iskoristite ih u funkciji ‘dodavanja’ kvadrata u vaš dom. Oni malo odvažniji neće odoljeti nizanju slika u redovima ili pak potpuno kaotično, stvarajući divnu galeriju slika. Postavljanje panela i bordura na zidove unosi ‘kraljevski’ štih, a najčešće korišteni su oni od drva, gipsa ili stiropora.

Obojati zidove u tamne nijanse hrabar je korak, a domu daju osobniji pečat. Ako na njega još dodate slike u raznim okvirima, dobit ćete uvijek poželjan, eklektičan miks. Klasična umjetnost s modernim pomakom i printevi već su osvanuli u okvirima nekih od najljepših domova. U nastavku donosimo inspiraciju za proljetno uređenje stana.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori