Ovaj danski brend namještaja svidjet će se svim ljubiteljima minimalizma
Ovaj danski brend namještaja svidjet će se svim ljubiteljima minimalizma

Ovaj danski brend namještaja svidjet će se
svim ljubiteljima minimalizma

Minimalizam kao pravac u uređenju interijera, vjerujemo, nikada neće izgubiti svoje vjerne pobornike. Tako će ujedno i brendovi koji stvaraju u svrhu potpune elegancije nastaviti kreirati predmete, namještaj i dekoraciju koja posjeduje potpuno odsustvo pojedinih elemenata. Jednostavnost u življenju, ali i pronalaženje ljepote u minimalnom dizajnu, poseban je način pogleda na svijeta. No, nemojte misliti da su minimalistički komadi monotoni. O tome, naime, najbolje svjedoči brend  Carl Hansen & Søn koji gaji tradiciju dugu preko sto godina. Ovaj danski brend prepoznatljiv je širom svijeta, a svoj najveći utjecaj imaju u dizajnu namještaja. Pored jednostavnog i minimalnog dizajna po kojem su prepoznatljivi, iza njihovih komada namještaja krije se mnogo više od od toga.

Svaki komad drveta je značajan

Kada je riječ o dizajnu namještaja, pogotovo prilikom izrade namještaja koji predstavlja jednostavan element, materijali su ti koji igraju dominantnu ulogu. Tako je danski brend, još od svog osnutka, okrenut potpuno prirodnim materijalima i održivoj proizvodnji. Njihove kolekcije su obično vrlo jednostavne, sa svega nekoliko jedinstvenih primjeraka namještaja. Sam proces izrade datira po principima nekadašnje obrade drveta, a čtavom konceptu prethodi veliko iskustvo koje je prenošeno generacijski, s koljena na koljeno. Tradicija u izradi se nije mijenjala, ali u dizajnu jeste. Tako je ovaj brend savršen primjer modernog minimalističkog namještaja. Prilikom izrade koristi se puno drvo koje je posebno obrađeno u njihovoj obiteljskoj tvornici. O svakom komadu se vodi računa. To znači da se brend trudi da svaki dio drveta iskoristi bilo da je riječ o namještaju ili dekoraciji koja najčešće nastaje u svrhu očuvanja resursa. Ovaj danski brend ima i odličnu suradnju s vlasnicima šuma, što znači da zajedničkim snagama, odgovorno upravljaju resursima. Ako na sve to dodate jedinstven minimalistički dizajn, nije li ovo priča koja zaslužuje svaku pohvalu?

Predstavnici kultnog danskog dizajna

Carl Hansen & Søn je brend koji živi na dizajnerskoj sceni više od jednog stoljeća. Ova zaista duga tradicija uspješno se nastavlja do danas. Iako posjeduju trgovine u najvećem dijelu Europe i glavnim državama Amerike, njihove komade namještaja je vrlo teško “uhvatiti”. Ovaj brend definitivno ima veliku popularnost, a spada i u jedne od ne tako pristupačnih brendova. No, ako se osvrnemo na način poslovanja, vjerujemo da je i razlog za visoku cijenu komada opravdan. Na kolekcijama rade vrhunski dizajneri namještaja koji definitivno uspjevaju kreirati poseban pečat koji brend posjeduje godinama unatrag, ali i prilagoditi ga modernim tvorevinama. Tako su jednostavnost, elegancija, kvaliteta u izradi i materijalima postali sinonim za njihov namještaj.

Ako želite njihov namještaj za sebe, savjetujemo da dodatno istražite cjelokupnu ponudu. Vjerujemo da ćete pri prvom pogledu na njihove komade uspjeti zamisliti svoj dom u vidu dizajna koji primjenjuju. Njihov stil također može poslužiti i kao dobra inspiracija za vaš dom.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: CARL HANSEN & SØN // @carlhansenandson

Učitati još
Zatvori