Ideje za cvjetne dekoracije i aranžmane ususret blagdanima

Ideje za cvjetne dekoracije i
aranžmane ususret blagdanima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by divinamesaporclaudiabonfa (@divinamesaporclaudiabonfa) on

Mjesec studeni donosi nam mnogo razloga za veselje. Vrijeme postaje hladnije, odjeća postaje toplija, hrana je slađa i ukusnija, a cvjetne dekoracije u jesensko-zimskom ruhu izgledaju bolje nego ikada. Život u gradu često je obilježen nedostatkom zelenila. Potaknuti time, mnogi izabiru cvijeće kao obavezan detalj koji životni prostor čini svježim i ugodnijim. Kada su u pitanju stolne dekoracije, inspiracije zaista ne nedostaje. Blagdane u dolasku mnogi već planiraju kroz organizaciju obiteljskih okupljanja i ručkova s prijateljima. Osim tradicionalnih dekoracija ove godine ćemo se odvažiti i na sastavljanje cvjetnih instalacija koje će visjeti iznad stola i postati centar zbivanja uz blagdansku trpezu. Priprema slavlja zahtjeva ulaganje vremena i ljubavi u kuhanje, a cvijeće u obliku aranžmana i dekoracija blagdanski stol pretvara u pravu idilu koja neće proći bez pohvala svih okupljenih. U nastavku potražite inspiraciju za dekoracijom stola uz cvijeće, lijepo posuđe i fine ubruse.

Cvijeće na blagdanskom stolu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? (@wildflowers_and_wodka) on

Trendovi u cvjetnoj industriji već nekoliko sezona iznenađuju nas maštovitim aranžmanima i dekoracijama. Blagdani su, svakako izvrsna prilika za pokazivanjem umijeća na tanjuru, ali i oko njega. Odmak od konvencionalnih buketa u vazama na stolovima možemo pripisati popularnosti društvenih mreža na kojima se ideje šire vrtoglavom brzinom. Za ukrašavanje stola za formalne proslave, vesele blagdane ili ležerne obiteljske ručkove vikendom, detalji koji se na njemu nalaze gotovo su jednako bitni kao i hrana koju poslužujemo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @wauwevent (@wauwevent) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

Kako bi priliku učinili još posebnijom dodajte važnost cvijeću na stolu i u prostoru.  Upotrijebite ga u kombinaciji sa zelenilom, lišćem i jesenskim plodovima. Cijelu trpezu zaokružite karticama s imenima, svijećama, kolutovima za salvete i finim posuđem iz kojeg će svi guštati u pripremljenim delicijama. Dekoriranje prostora cvijećem nije prolazan trend baš kao što ni ukrašavanje stola više nije rezervirano samo za blagdane i prigode. Uskladite boje aranžmana s bojama tkanina na stolu i detaljima na tanjurima. Zimske dekoracije savršeno se slažu u bojama plave, roza, zelene i crvene do ‘senf’ žute u kombinacijama sa zlatnom, srebrenom i bakrenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dear Julia (@_dearjulia) on

Živa dekoracija

Ugođaj u domu kreiramo kroz boje i detalje, stoga smo cvjetne dekoracije odlučili i stilski uskladiti sa svijećnjacima, tanjurima, ubrusima i čašama. Ponuda u cvjećarnama zaista je velika, no cijene koje krase aranžmane i dekoracije ponekad se penje i do nekoliko stotina kuna. Uz malo mašte i kreativnosti sami ćete napraviti jednako lijepe ukrase, a u tome će vam pomoći gradski parkovi. Iskoristite šetnju kao priliku za sakupljanje lišća u raznim bojama, grančica zimzelenih stabala, žireva, kestenja i njegovih ljuski koje ćete kombinirati s nekoliko cvjetova. Ne zaboravite na žive detalje poput jabuka, bundevi, šipka i ostalih glasnika zimskih mjeseci.  Sve što vam treba su škare, ljepilo, špaga i zabava može početi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? (@wildflowers_and_wodka) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by andrearudge (@andrearudge) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Tetreault (@jentbydesign) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by denise (@homestylepassion) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????????? ????? ???????? (@exclusiveitalyweddings) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori