Ove održive 3D printane lampe pobjednice su ovogodišnje skandinavske nagrade za dizajn
Ove održive 3D printane lampe pobjednice su ovogodišnje skandinavske nagrade za dizajn

Ove održive 3D printane lampe pobjednice su ovogodišnje skandinavske nagrade za dizajn

Lampe, lusteri i ostala rasvjetna tijela itekako su bitan faktor u uređenju interijera. Dobra lampa doslovno može promijeniti cijelu prostoriju, a brojne dizajnerske upravo su zbog svojih neobičnih izgleda dosegle svjetsku slavu. Kao se, kao i u ostalim bitnim faktorima u uređenju interijera trendovi mijenjaju, tako i neobične lampe konstantno dobivaju svoj povratnički boom.

Creme Atelier

Creme Atelier iz švedske proizvodi lampe neobičnih oblika koje savršeno možemo vidjeti kako u minimalističkim, tako i u interijerima u kojima se itekako pretjeruje. Mi više naginjemo ovim prvima bez obzira na to što je estetika pretjerivanja i antiminimalizma u posljednje vrijeme dosta prisutna, barem kada govorimo o uređenju interijera. Ovaj brend itekako je poznat u švedskoj, a i pobjednici su Scandinavian design awards 2023.

Održive 3D printane lampe

Vlasnici studija Jacqueline Kessidis & Lucas Lind snažno vjeruju u kombinaciju održivog i lijepog dizajna – sve 3D printaju, sastavljaju i pakiraju u Stockholmu.

Lampe su izrađene od biološki proizvedene plastike ekstrahirane iz kukuruznog škroba i reciklirane ambalaže za hranu – svaka je lampa delikatno izrađena od rPLA iz Nizozemske. Tijekom 3D printa, materijal se neprimjetno dodaje sloj po sloj što omogućuje izbjegavanje rasipanja materijala koje se inače događa u tradicionalnoj proizvodnji. Kako bi izbjegli i masovnu proizvodnju koja ima negativan utjecaj na okoliš svjetiljke rade isključivo po narudžbi, a dostavljaju i u Hrvatsku.

Učitati još
Zatvori