Obožavamo 3D printane lampe ovog švedskog brenda
Obožavamo 3D printane lampe ovog švedskog brenda

Obožavamo 3D printane lampe
ovog švedskog brenda

Lampe, lusteri i ostala rasvjetna tijela itekako su bitan faktor u uređenju interijera. Dobra lampa doslovno može promijeniti cijelu prostoriju, a brojne dizajnerske upravo su zbog svojih neobičnih izgleda dosegle svjetsku slavu. Kao se, kao i u ostalim bitnim faktorima u uređenju interijera trendovi mijenjaju, tako i neobične lampe konstantno dobivaju svoj povratnički boom.

Creme Atelier

Creme Atelier iz švedske proizvodi lampe neobičnih oblika koje savršeno možemo vidjeti kako u minimalističkim, tako i u interijerima u kojima se itekako pretjeruje. Mi više naginjemo ovim prvima bez obzira na to što je estetika pretjerivanja i antiminimalizma u posljednje vrijeme dosta prisutna, barem kada govorimo o uređenju interijera. Ovaj brend itekako je poznat u švedskoj, a i pobjednici su Scandinavian design awards 2023.

Održive 3D printane lampe

Vlasnici studija Jacqueline Kessidis & Lucas Lind snažno vjeruju u kombinaciju održivog i lijepog dizajna – sve 3D printaju, sastavljaju i pakiraju u Stockholmu.

Lampe su izrađene od biološki proizvedene plastike ekstrahirane iz kukuruznog škroba i reciklirane ambalaže za hranu – svaka je lampa delikatno izrađena od rPLA iz Nizozemske. Tijekom 3D printa, materijal se neprimjetno dodaje sloj po sloj što omogućuje izbjegavanje rasipanja materijala koje se inače događa u tradicionalnoj proizvodnji. Kako bi izbjegli i masovnu proizvodnju koja ima negativan utjecaj na okoliš svjetiljke rade isključivo po narudžbi, a dostavljaju i u Hrvatsku.

Učitati još
Zatvori