Brokenships Bistro bit će vaše novo omiljeno mjesto na Gornjem gradu

Brokenships Bistro bit će vaše novo
omiljeno mjesto na Gornjem gradu

Muzej prekinutih veza pokazat će vam da je život prevrtljiv, ponekad nepošten i da je život bez ljubavi – ništa. Zamislite samo ideju u kojoj od velikog prekida napravite veliki posao. Svoj su, sada već svjetski poznati, koncept Olinka Vištica i Dražen Grubišić, utemeljili na Gornjem gradu, u Ćirilometodskoj 2. U Muzeju ćete pronaći neobične eksponate koji obilježavaju prekide, a uz svaki kratko objašnjenje ili pričicu kako je veza završila. Zanimljivo iskustvo možete začiniti shoppingom u museum shopu ili ručkom i pićem u odličnom bistrou.

…confusion cuisine, comfort food i single meals.

Gotovo svi relevantni svjetski muzeji svojim posjetiteljima nude mogućnost da predahnu uz dobar zalogaj u muzejskom restoranu ili bistrou. Na taj način posjetiteljima otvaraju mogućnost da i kroz gastronomsku ponudu iskuse kulturu zemlje u kojoj se nalaze. Ako je vjerovati onoj narodnoj da “ljubav ide kroz želudac” – bilo je pitanje vremena i prilike kada će Muzej prekinutih veza započeti vezu s gastronomijom. Čim im se pružila prilika za unajmljivanje susjednog lokala kontaktirali su Tvrtka Šakotu, jednog od vodećih hrvatskih chefova s ponudom da im bude konzultant u realizaciji ovog projekta. Željeli su ponuditi jednostavan koncept – bistro, čiju su ponudu inspiriranu misijom muzeja saželi u „confusion cuisine, comfort food i single meals“. Vizije su im se preklopile na formatu bistroa i hrvatskoj tradiciji kao osnovi kreiranja menua. Šakota je dobio potpuno slobodne ruke u oblikovanju kuhinje, odabiru opreme, tima i namirnica, kreiranju menua i recepata. Imajući u vidu činjenicu da muzej godišnje posjeti oko sto tisuća stranih turista, osim obogaćivanja lokalne gastronomske ponude, ovo je sigurno sjajna prilika za promociju hrvatske kuhinje.

Što se interijera tiče, prostorni koncept se temelji na promjeni intenziteta emocija kad se osoba zaljubljuje ili manje poželjno odljubljuje. Nježne i blijede emocije postaju sve jače i intenzivnije kao i obratno, nešto što je prije bilo strastveno, postepeno blijedi dok ne postanemo indiferentni. Kao kontrast voltama i nježnim zidovima, je tamni, puni drveni namještaj kao i crna oprema i rasvjeta u prostoru.

Kako prostor izgleda pogledajte na fotografijama koje donosimo, a kakav efekt postiže s promjenom intenziteta boje, kao i emocija, to ćete morati sami iskusiti uživo!

Rasvjeta: Grupa
Stolice i namještaj na terasi: Trika
Dizajn interijera: Željka Zrnić u suradnji s Draženom Grubišićem (vlasnik Muzeja i Bistroa)
Foto: Nataša Njegovanović, Željka Zrnić

Preporuka

Zatvori