Zimski interijeri: kako ukrasiti kamin u blagdanskom ruhu

Zimski interijeri: kako ukrasiti
kamin u blagdanskom ruhu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica (@jstoppard_designs) on

Blagdanska sezona pred nama već se osjeća u zraku. Paljenju uličnih dekoracija prethodilo j gotovo mjesec dana uređivanja gradskih izloga i trgova. Dućani već od početka studenog počinju izlagati svoju ponudu prigodnih ukrasa koji se u kratkom vremenu rasprodaju. Zašto čekati praznike kad je cijeli mjesec obilježen divnim lampicama, kuglicama, mašnama i raskošnim dekoracijama? Zimski interijeri, zahvaljujući Instagramu i Pinterestu, svakodnevno nadahnjuju i inspiriraju uređenje domova diljem svijeta. Kamin je simbol topline, doma, okupljanja i svakako, mjesto za ukrašavanje s božićnim dekoracijama. U američkim filmovima koji su se već počeli prikazivati, gotovo je nemoguće zamisliti dom bez kamina. Skandi, minimalistički ili raskošan- sviđaju nam se svi! Ideje kako ga stilizirati i domu podariti blagdansko ruho, doznajte u nastavku.

Kamin kao simbol topline i okupljanja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shegaveitago (@shegaveitago) on

Kamin je s razlogom u filmovima prikazan kao središte dnevnog boravka. Točka okupljanja gdje se u hladnim večerima obitelj nađe na okupu. Uz fine kolače i tople blagdanske priče, dom postaje prava oaza mira kad kamin zagrije pucketanje vatre. Danas na tržištu postoje i vjerodostojne zamjene onih električnih koji izgledaju jednako dobro, a uz to i imitiraju plamen i žarenje drva. Dizajneri interijera dosjetili su se još jednoj inačici, a to je sami okvir raskošnog kamina. Nema mogućnost paljenja vatre niti imitiranja plamena, već je unutrašnjost ‘šuplja’ no popunjena je svijećama, drvima i raznim dekoracijama. Ako želite jedan u svome domu, puno prostora neće vam trebati. Postoje i oni kutni, a dnevnom boravku podarit će elegantni štih i detalj koji ćete sezonski moći dekorirati prigodnim dekoracijama godišnjeg doba.

Blagdansko raspoloženje prije blagdana

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana ? Fiddle Leaf Interiors (@fiddleleafinteriors) on

Kamin je osim kao ambijentalni dodatak domu, sam po sebi dekoracija. Gornja ploha, dovoljno je široka da nju sve drage predmete. Ako iznad njega imate prazan zid, kako bi se postigao sklad oblika, prostor popunite okruglim zrcalom ili velikim vijencom. Na rubove predlažemo da postavite visoke svijećnjake različitih dimenzija. Sredina je rezervirana za dekoracije manjih dimenzija poput slika, šarenih kuglica i ukrasnih figurica. Girlanda se tradicionalno koristi u dekoraciji prostora za vrijeme Božića. Ukrasite kamin imelom kojoj ćete dati osobni pečat te ju obogatiti cvijećem, lišćem i sjajnim kuglicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Garvin (@jlgarvin) on

Ne zaboravite na dekorativnu rasvjetu koja cijeli dojam podiže na višu razinu. Pamučne šlapice s imenima za darove koje vise s kamina posebno će se svidjeti djeci. Niti prostor oko kamina neće ostati zanemaren. Pletene košare sjajan su detalj koji će popuniti prazninu, a osim toga izvrsne su i za organizaciju doma. U njih možete naslagati slojeve jastuka i dekica. Lampione umjesto svijećama napunite cvijećem ili lampicama na baterije. Dodatak kože ili krzna ispred kamina daje onaj hygge osjećaj koji svi volimo u zimskim mjesecima. Ako imate pravi kamin, pazite da su sve dekoracije dovoljno odvojene od vatre.

Instagram inspiracija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by twine + trowel (@twineandtrowelhome) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C H A S T I T Y H O P E (@blessedmilhouse) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Home Staging in St. Louis (@oliveandopalinteriors) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liz Marie – LizMarieBlog.Com (@lizmariegalvan) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??????? ???? (@lovingvintagefinds) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather Olinde (@beautyforasheshome) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madi | Our Home Revival (@ourhomerevival) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyse Warren (@alysewarren) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shelby (@mychippyfarmhouse) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Home Decor Tips w/ Mary Ann (@graceinthisspace) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kayla Miller | Plum Pretty (@plumprettydecoranddesign) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela (@thelewishome) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rachel (@housefullofharrisons) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori