Stolci u obliku leptir-mašne izgledaju jako cool

Stolci u obliku leptir-mašne
izgledaju jako cool

Leptir-mašne su se posljednjih nekoliko godina vratile na velika vrata. Uz kravatu one su oduvijek bile modni dodatak koji povezujemo s vjenčanjima i ostalim svečanim događanjima, no danas više nisu rezervirane samo za posebne prigode. Baš kao što su se postepeno vratile u modu, leptir-mašne poslužile su i tajvanskom Gridesign studiju kao inspiracija za dizajn i izradu ovog neobičnog stolca.

Nazvan Bow Tie Chair, stolac je načinjen od lameliranog bambusa koji je pomoću topline zagrijavan kako bi se mogao savinuti da bi u konačnici postigao ovakav oblik. Jednostavan, ali upečatljiv, stolac u obliku leptir-mašne izgleda jako cool, a uz to je i vrlo praktičan. Naime, ‘rupe’ u naslonima za ruke i ispod sjedišta služe za pohranjivanje stvari pa ovdje možete spremiti jastučiće, časopise, novine i slično.

Osim pružanja dodatnog iskoristivog prostora, stolac zbog svojih šupljina nudi i stalnu ventilaciju. Upravo zbog toga nekako ga najviše vidimo u vrtu, na balkonu ili terasi, ali može se jednako dobro uklopiti i u interijere.

Foto: Gridesign studio

Učitati još
Zatvori