Boje su se vratile u interijere – Ovi detalji osvježit će vaš dom
Boje su se vratile u interijere – Ovi detalji osvježit će vaš dom

Boje su se vratile u interijere – Ovi
detalji osvježit će vaš dom

Vrijeme je proljetnih čišćenja doma pa sve intenzivnije razmišljamo o bacanju stvari, mijenjanju onoga što nam se ne sviđa te kupovini nekih novih detalja koji bi udahnuli novi život u prostor u kojem živimo. Činjenica je da već godinama prevladavaju neutralne nijanse kada pričamo o uređenju doma. Sve je vrlo sterilno u bež i sivim tonovima te lišeno bilo kakvih detalja. Tu i tamo nađe se pokoja stolica ili komoda s dodatkom ratana te pokoja vaza u boji. Istina je da je takvo uređenje možda i najvječnije jer je najmanja vjerojatnost da će nam u kratkom periodu dosaditi. Ipak, neke se stvari počinju mijenjati pa se malo po malo vraćaju boje u interijerima.

Boje u interijerima – samo neka je živahno

Kada se i odlučujemo za boje u interijerima pomno biramo koju ćemo boju odabrati i hoće li se sve slagati. Često smo ograničeni tim mislima kako sve mora biti jako skladno, mirno i kako u ničemu ne trebamo pretjerati. S druge strane kada se inspiriramo interijerima na Instagramu shvaćamo da je s interijerima kao i s modnim komadima – sve ide na sve. I ono što nikad u životu ne bismo složili jedno na drugo, kada složi netko drugi mi se oduševimo. I plavog i crvenog i rozog i ljubičastog, kako bi rekli u narodu – od svake ptice po pero. I zaista na takav način većina interijera izgleda vrlo privlačno pa poželimo i mi staviti boje u interijere i igrati se dizajnera.

Spavaća soba prvo je mjesto gdje se možemo igrati s bojama tako da se odlučimo za neku posteljinu u vibrantnim bojama uz vesele jastuke. Dodatak neke cool lampe koja će biti pojava sama po sebi. Nepresušna inspiracija po pitanju lampi svakako su Skandinavci, a jedna noćna lampa kakvu bi i sebi smjestili u stan je ona brend &Tradition koja dolazi u zanimljivim bojama. Nakon toga možemo se poigrati s bojama na kuhinjskom stolu koji lako možemo shvatiti kao naše malo igralište za odrasle. Odaberite zaigrani stolnjak uz neobične tanjure, neklasične čaše i pripadajuće ubruse.

Boje koje krase dizajnerske komade namještaja

Malo veći korak začinjavanja prostora bojama je kupovina većeg komada namještaja koji nećemo tako lako sakriti kao vazu onda kada nam dosadi. Jedna i jedina fotelja u koju bismo uložili i to baš u nekoj otkačenoj kombinaciji je ikonična Polygon fotelja iz domaćeg brenda namještaja Prostoria. Radi se o lounge stolici koja nikada neće izaći iz mode i koja je vječni dizajnerski komad za vaš dom. Osim toga oduševila nas je i lounge stolica brenda Fatboy. Iako se radi o kompletno drugačijem dizajnu koji nalikuje jednoj velikoj kompaktnoj vreći, ovo je idealan komad namještaja za chill kutak. Zamišljamo se već s knjigom u ruci, šalicom kave ili čaja i pokraj prozora. Nešto kao kako Skandinavci žive svoj Hygge.

Osim ovoga razmislite možda o nekom zanimljivom tepihu, jastuku u obliku čvora ili svijećama u pastelnim bojama. U nastavku vam donosimo dozu inspiracije kako iz dizajnerskih, tako i iz novih kolekcija high street brendova. Uz njih ćete i vi poželjeti naslikati malo boje u vaše interijere i spremno dočekati ljetnu sezonu.

Foto: H&M, Instagram(@thusthefuss, @maison.cotidiano), Zara Home, Finish Design Shop

Učitati još
Zatvori