‘It’ komadi za dekoraciju blagdanskog stola uz druženje i poklone

‘It’ komadi za dekoraciju
blagdanskog stola uz druženje i poklone

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen~ (@sanctuaryhomedecor) on

S obzirom na to da se prvi prva svjećica na adventskom vijencu uskoro pali, potraga za svim onim što na stol uz njega je, već je počela. Blagdanske ekoracije koje svake godine osvanu u prodavaonicama omiljenih brendova rasprodaju se prije prosinca. Božična groznica za mnoge počinje vrlo rano, stoga ne čudi da su robne kuće vikendima pretrpane. Serviranje hrane oduvijek je bilo više od samo fizičke radnje. Ono je svojevrsna umjetnost u koju vrijedi uložiti truda i ljubavi. Blagdanske dekoracije na stolu posjeduju neizmjernu moć stvaranja atmosfere kada se svi okupe oko blagdanske trpeze. Bez obzira na to volite li minimalizam ili pak ‘bogate’ ukrase, šarenilo ili monokromni izgled.. pravila nema. Stol bez ukrašavanja u vrijeme praznika je nezamisliv, stoga smo pronašli ‘it’ komade iz ponude poznatih brendova za postavljanje najljepšeg stola.

Moć blagdanske dekoracije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Heather ? (@farmhousefor8) on

Vrijeme okupljanja i darivanja, složit će se mnogi, najljepše je doba godine. Druženja i zajednički ručkovi i večere idealni su za razmjenu poklona. Blagdanske dekoracije osim na stolu, i zapakirane će razveseliti i namamiti osmijeh na lice onome kome je namijenjena. Osjećaji koji preplave domove pa i čitav grad velikim djelom možemo pripisati moći blagdanske dekoracije. Na svakom uglu nalaze se kuglice, izlozi su veseli i šareni, stolovi su puni kolača i sve zrači nekako posebno. Kao i svakog Božića, iz ormara se ponovno vadi najfiniji porculan i setovi za jelo. Prigodni svijećnjaci, ukrasna rasvjeta, figurice i razni vjenčići dio su blagdanske dekoracije koju viđamo na stolovima. Etažeri za suhe kolače, staklena zvona za torte i kuglof te sve šarmantne zdjelice za orašide već na sam spomen podsjećaju na blagdane. Atmosferu naravno, čine i svi okupljeni, a ponajviše se osjeti trud domaćice koja je brižno uredila dom kako bi goste dočekala u najboljem izdanju.

Ubrusi, etažeri, vjenčići.. i još mnogo toga

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Petite Fête | Lisa Costin (@lapetitefete.shop) on

Uz fino uglancano posuđe idu i fini ubrusi ukrašeni dekoriranim prstenom. Iako ih tako ne postavljamo svakodnevno, a često ih viđamo u hotelima ili na posebnim prigodama, blagdanski stol podižu na jednu novu razinu. Tanjurima i cjelokupnoj slici stola daju sofisticirani i elegantni izgled. Ukrasni podmetači koji oblikom prate najveći plitki tanjur, veličinom moraju biti nekoliko centimetara. Posudice i zdjelice za posluživanje sitnih zalogaja i canapea uz kristalne čaše popunjuju prazninu na stolu. Ako se k tome odlučite za kontrastni stolnjak, efekt je u trenu postignut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by дизайн иллюстрация (@gabril_irina) on

U posljednje vrijeme na društvenim mrežama imali smo prilike vidjeti brojne ideje za dekoraciju stola. Trend je definitivno raskošni cvjetni aranžman. Cvijeće, lišće, grančice, vjenčići ili pak cijeli niz svega navedenog na sredini stola malo koga će ostaviti ravnodušnim. Neke blagdanske dekoracije su funkcionalne, neke su samo u službi ukrašavanja, no sve zajedno, doživljaj sjedenja za stolom čine ljepšim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geanna Correia Home (@geannacorreia.home) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Randi Garrett Design (@randigarrettdesign) on

Dekoracije iz domaće ponude

Emmezeta

Emmezeta

Emmezeta

Emmezeta

Emmezeta

Jysk

Jysk

Jysk

Jysk

L,A.-design studio

Zara home

Zara home

Zara home

Zara home

Zara home

Zara home

Zara home

Zara home

Foto: Instagram, Emmezeta, Jysk, L,A.-design studio, Zara home

Učitati još
Zatvori