Otvaramo vrata otmjenog beogradskog građanskog stana
Otvaramo vrata otmjenog beogradskog građanskog stana

Otvaramo vrata otmjenog
beogradskog građanskog stana

Tamo gdje se susreću suvremeno i tradicionalno, elegantno i moderno, nesvakidašnje i bezvremeno, tamo je svoj dom pronašlanutricionistica, health coach i izabrani Journal.rs gastro guru – Snežana Paučinac. S pažnjom i ljubavlju kojom nas na Journal.rs educira o hrani, Snežana također pristupa umjetnosti dizajna interijera, zato vas danas vodimo u posjet njezinom domu, gdje iz Snežanine kuhinje otvaramo vrata ostalih prostorija njenog otmjenog beogradskog gradskog stana

Suvremeni estetski pristup i dizajnerska nota

Površina stana je 150 m2 i koncipiran je tako da na savršen način objedinjuje Snežanin estetski pristup, funkcionalnost koju zahtjeva četveročlana obitelj i modernu interpretaciju duha građanskog stana dizajniranog prema projektu Pujo Architects and Designers.

Obitelj Paučinac odlučila se za Pujo Architects and Designers jer im se portfolio i dizajnerski identitet ovog biroa najviše svidjelo. Premda je Snežana došla sa slikama i idejom različitog koncepta, ekspertiza Pujo biroa ih je navela na drugačiji dizajn – onaj koji je uspeo integrirati suprotne želje supružnika, a vizualni identitet prenese na viši nivo dajući elegantnu notu i autentični vibe u koji se Snežana zaljubila na prvi pogled.

Naša želja bila je da stan bude svijetao, kuhinja prostrana i da zauzima centralnu ulogu. Cilj nam je bio da zadržimo taj divan izgled pariških salonskih stanova, ali da ga moderniziramo suvremenim detaljima i efektivnim elementima.

Snežana

Kuhanja kao središte

U interpretaciji ovog stana inkorporirani su dominantni elementi starih građanskih stanova – visoki strop, prozori od poda do plafona, elegantne štukature i kružna komunikacija prostora koja povezuje dnevni boravak, blagovaonicu i centralnu prostoriju stana – kuhinju, koja podignuta na pijedestal predstavlja okosnicu ovog interijera, ali i same porodice.

Pored primarnoga osjećaja elegancije, prisutna je i veza jake simetrije između dnevnog boravka i kuhinje, a doživljaj open&clean space prožima se cjelokupnim interijerom. Premda kompletan stan odiše skladom koji je postignut kombinacijom elegantnih bež tonova i ženstvene bijele boje, detalji u vidu kontrastnih crnih okvira, mramora i zlatnih elemenata daju ovom interijeru moćan izraz.

Kuhinja je moje radno mjesto, stoga mi je bilo veoma važno da ima dosta radnih površina i da bude funkcionalna, a opet estetski uklopljena u ostatak interijera. Oduvijek sam voljela open-concept stana, a Pujo je našao idealan način da velikom staklenom pregradom istakne kuhinju kao glavnu prostoriju stana, ali i da je stilski integrira i s ostatkom interijera.

Snežana

Detalji koji čine razliku

Dizajnerski ton upotpunjuju otmjeni komadi namještaja za čiju izradu je bio zadužen ABBA design. Efektna biblioteka u niši koju sinergijski i vizualno povezuje dnevni boravak s blagavaonicom i vinskom vitrinom, kao i fashionable home decor detalji u vidu cooffee table knjiga, koje su pored cookbooka Snežanin nepregledni izvor inspiracije.

Ono što svaki stan čini domom jesu detalji koji pored autentičnosti doprinose personalizaciji interijera. Kod Snežaninog stana oni se ogledaju u slikama, kupljenih prije petnaest godina, u lokalnoj galeriji u New Jersey. Ali i po mjeri izgrađenog kauča koji je zajedno s obitelji  preleteo Altantik i sada, uz kuhinju, čini centralno mjesto okupljanja porodice u njihovom beogradskom domu.

Postignuta sinergija

Bilo da nam iz svog laboratorija priprema najukusnije zdrave recepte ili da nas, zaljubljenike u interijer, provodi kroz dizajnerski lunapark za odrasle, Snežana je neko tko se zalaže za sklad i sinergiju. To se vidi kroz način promatranja hrane kao izvora života u kojem treba uživati,  ali i kroz dizajn interijera koji doživljava i vrednuje kao ljepotu umjetnosti življenja.

Zato danas uz prefiks preukusno dodajemo i etiketu prelijepo, elegantno, inspirativno i samo do prvog sljedećeg susreta s nekim novim autentičnim interijerom, zatvaramo ovo poglavlje.

Sadržaj preuzet s Journal.rs.

Foto: Maja Mijatović

Učitati još
Zatvori