Baršun u interijerima za tople, duge, stylish zimske dane

Baršun u interijerima za tople,
duge, stylish zimske dane

Za dolazak zime i prvih pravih hladnoća, pripreme su u tijeku. S obzirom na vremenske uvjete, prirodno je da više vremena provodimo u toplini dom i atmosferi koja nagovješta nadolazeće praznike. Blagdanske dekoracije već se polako postavljaju i još će neko vrijeme krasiti ulične izloge i gradske dućane. Kako bi zimski ugođaj dočarali i u domu, interijerima dodajemo baršun – omiljeni materijal koji će nas sa stilom grijati u hladnim danima. Poznati brendovi specijalizirani za uređenje doma u svoje zimske kolekcije baršun su ubacili kroz komade statement namještaja i detalja za dekoriranje. Dozu inspiracije donosimo u nastavku.

Baršun u paleti boja

Kada baršun stigne u izloge i kataloge sa sigurnošću možemo reći da se bliže hladni dani. Jedan od prvih vjesnika zime, uvijek je rado viđen u interijerima koji svoje sezonsko ruho mijenjaju baš u ovo doba godine. Da boje u uređenju doma imaju važnu ulogu, dobro je poznato. Osim što kreiraju raspoloženje, odraz su osobnosti i vlastitog stila, a kao takve podložne su promjenama kroz godišnja doba. Baršun izgleda apsolutno neodoljivo u svim nijansama, a zimski favoriti su plavi, žuti, sivi, roza, koraljni i zeleni tonovi. Svi se izvrsno slažu sa zlatnim, srebrenim i bakrenim detaljima. Stol za objed uskoro će postati centar zbivanja gotovo svakog doma. Osim prigodnih blagdanskih dekoracija koje će dekorirati stol, baršunaste stolice goste će ugodno smjestiti za duge sate sjedenja i uživanja uz razgovore i fine recepte. Ako planirate preuređenje prije Nove godine, predlažemo da zidove osvježite neutralnim bojama i odaberete komade namještaja od baršuna u boji.

Mali detalji koji čine veliku razliku

Dodiri baršuna u domu za tren naprave promjenu, a upravo su sofisticirani interijeri s Instagrama mjesto inspiracije koju želimo realizirati i u svome domu. Za dekoraciju i preuređenje stana nije nužno potreban veliki budžet. Uz samo nekoliko statement detalja poput jastuka, deki, zavjesa, stolica i taburea postići ćete željeni efekt. Uživanje u prazničkoj atmosferi počinje već sada, a potrajat će sve dok traju niske temperature. Poigravanje tekstilom zabavan je posao stoga smo kao prikladni materijal izabrali topli baršun.

Baršunaste sofe čak će i ‘najhladniji’ interijer pretvoriti u topli prostor koji poziva na odmor. Ukrasite ih ukrasnim jastucima raznih dimenzija iako jednako dobro izgledaju i bez detalja. Deke od baršuna glavni su saveznik u dugim zimskim noćima u koje ćemo se ogrnuti uz topli čaj i dobru knjigu. U zimskim mjesecima zavjese igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere. Kraći dani s puno oblaka neizbježno donose i premalo sunčevog svjetla u dom. Kako bi tome doskočili mnogi zavjese drže razmaknutima. One od baršuna poprilično su ‘jake’ stoga predlažemo da ih postavite na rubove karniše u službi podizanja izgleda već postojeće, prozračnije zavjese.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori