Osim što su korisne, ove pilates lopte izgledaju jako cool i efektno

Osim što su korisne, ove pilates lopte
izgledaju jako cool i efektno

Slučajno smo naletjeli na brend Baola koji proizvodi ove divne ‘kugle’ za koje na prvi pogled nismo bili sasvim sigurni čemu služe. No, kratkim proučavanjem po stranici brenda, uskoro nam je postalo jasno da nije riječ o kuglama, već o pilates loptama koje, osim što su korisne, izgledaju kao umjetnička instalacija.

Iza cijele priče stoji Pierre-Emmanuel Boiton koji je vlastitu nezgodu iskoristio za stvaranje brenda. Naime, 2013. Pierre-Emmanuel je nezgodno skočio s litice i slomio šesti vratni kralježak. Zbog nesreće je trpio konstatnu bol u leđima pa je svoj uredski stolac odlučio zamijeniti švicarskom loptom, odnosno popularnije nazvanom pilates loptom, te je brzo primijetio da se bolovi smanjuju. Četiri mjeseca kasnije, bolovi u leđima gotovo su potpuno nestali.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Baola (@baola) on

Baola lopte

Pilates lopta postala je dio njegovog svakodnevnog života, no nije mu se sviđao njen plastični izgled i dizajn. Tu je započela priča o onome što će kasnije postati Baola. Zamislio je da bi lopta trebala biti presvučena fleksibilnom tkaninom kako bi ljepše izgledala i koju je lako održavati. Svoje je ideje iznio britanskom dizajneru i ilustratoru Mikeu Lemanskom koji je s tekstilnim dizajnerima iz Zuricha stvorio prvi prototip Baola lopte. Bilo je brojnih problema koje je trebalo riješiti s dizajnom tog prvog prototipa, a onda je u siječnju 2018. proizvod konačno predstavljen javnosti. Reakcije su bile odlične pa je uskoro u prodaju puštena prva lopta, potpuno proizvedena u Europi.

 

 

 

 

 
 

 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Baola (@baola) on

Brend Baola danas u ponudi ima šest različitih modela koji izgledaju jako cool i efektno, a dizajnom će se ukopiti u gotovo svaki interijer. Dostavljaju i u Hrvatsku, a možete ih naručiti ovdje po cijeni od 169 dolara.

Foto: Baola, Instagram

Učitati još
Zatvori