Avokado zelena: Popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u interijere
Avokado zelena: Popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u interijere

Avokado zelena: Popularna boja iz
sedamdesetih opet ulazi u interijere

Društvene mreže, pogotovo Instagram, neiscrpan su izvor inspiracije kada je riječ o interijeru. Primijetili ste sigurno da se avokado zelena boja sve više i više pojavljuje na vašem feedu, i što god mislili o njoj jedno je sigurno – posvuda je.

Sviđa li se njena zagasitost mlađim generacijama zbog vintage note koju daje prostoriji? Poznato je da generacija Z oživljava nekadašnje trendove punom parom na sebi svojstven način. Mi se pitamo je li ovo još jedan trend za koji je generacija Z zaslužna, ako ništa bar svojim likeovima?

Bilo kako bilo, tu smo gdje jesmo, a to je da je avokado zelena jedna od najpopularnijih boja trenutno. Ako ste pobornik jarkih boja ili bijelih zidova, ipak ostanite s nama i pružite šansu ovom trendu.

Široka primjena

Ako ćemo potpuno iskreno – ova boja nam se nekako podvukla pod kožu. Avokado zelena zaista odiše vintage momentima s pravom dozom retro i elegantnog duha. Vjerojatno je zbog svoje visoke funkcionalnosti i načina na koji se može kombinirati ponovno postala popularna.

Kako se nijedan trend u uređenju doma koji uključuje boje ne zaustavlja samo na boji za zidove, donosimo vam prijedloge što još možete nabaviti u avokado zelenoj boji. Možda bi najpametnije bilo da, ako planirate iskoristiti prednosti ove boje u svom domu, prvo eksperimentirate s tim kako vaše oko reagira na nju i na vaš prostor kupovinom manjih dekorativnih elemenata.

Biste li koristili avokado zelenu u svom domu?

Sad nam jedino ostaje zaključiti do koje mjere nam se ova boja sviđa i u kojoj mjeri je želimo u svom domu. Na fotografijama djeluje kao da se može lijepo kombinirati – mi smo se također iznenadili kako utječe na dojam prostora.

Ako među vama ima pripadnika generacije Z, vjerujemo da vaš saved folder već sadrži ovu boju. A na ostalima je da odluče hoće li se priključiti trendu ili ne.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@genevavanderzeil, @carlotaweberm)

Učitati još
Zatvori