art’otel Zagreb otvara se u listopadu, a mi znamo ime umjetnika čija će djela krasiti interijer
art’otel Zagreb otvara se u listopadu, a mi znamo ime umjetnika čija će djela krasiti interijer

art’otel Zagreb otvara se u listopadu, a mi znamo ime umjetnika čija će djela krasiti interijer

art’otel Zagreb će početkom listopada imati svoj debut uz rad pokojnog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Prvi art’otel u Zagrebu i Hrvatskoj otvara uskoro hotelska grupacija Arena Hospitality Group u centru grada. Ovo je trenutno peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art’otel, koji je uvijek smješten u kozmopolitskim središtima diljem Europe, dok su još 2 art’otela pred otvaranjem. Riječ je o suvremenoj skupini hotela, jedinstvenog koncepta u kojima je izniman arhitektonski stil sljubljen s umjetnički nadahnutim interijerima.

Umjetnički koncept art’otela Zagreb predstavit će originalni rad Borisa Bućana. Dirljiva zadnja kolekcija njegove životne kreativnosti koja je obilježila cijeli njegov vijek, goste dočekuje na samom ulazu u hotel, a gosti hotela moći će uživati u inspiraciji koju ovo veliko djelo poznatog umjetnika izaziva u ljubiteljima umjetnosti.

art'otel Zagreb

art’otel Zagreb je smješten u samom srcu grada, unutar zgrade Židovske liturgijske općine, zgrade koja je izgrađena od strane priznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch 1928. godine. Zgrada u kojem se nalazi art’otel jedna je od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Hotel ima 110 soba, dojmljiv i poseban panazijski restoran i bar Yezi, 4 sobe za poslovne sastanke, spa, unutarnji bazen, te rooftop bar, koji se planira otvoriti 2024. godine.

art'otel Zagreb

Poput umjetničke galerije

Srž brenda art’otel čini sama umjetnost. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel, što svakog od njih čini jedinstvenom umjetničkom galerijom. Brendom art’otel, koji se u potpunosti razlikuje od tradicionalnih hotela, Arena Hospitality Group ponovo uvodi jedan novi internacionalni hotelski brand na područje Hrvatske. Tako je i prije godinu dana otvoren Grand Hotel brioni Pula a Radisson Collection Hotel.

art’otel Zagreb je savršen spoj umjetnosti, dizajna i gostoprimstva i svoja vrata otvara gostima početkom listopada. Moderno uređenje unutar stare jezgre grada, u zgradi koja se s velikom pažnjom restaurirala, uz odličnu gastronomsku ponudu i fokus na gostoprimstvu, ovaj će poseban koncept gradskog hotela učiniti prepoznatljivim mjestom za smještaj domaćih i stranih gostiju.

art'otel Zagreb
art'otel Zagreb
artotel-Zagreb_Matthew-Shaw

Jedinstven hommage

Umjetnički koncept hotela, dizajniran od strane nagrađivanog studija za dizajn interijera Digital Space, sadrži originalna djela Borisa Bućana. Odajući počast Bućanovom zadivljujućem kreativnom putovanju, art’otel Zagreb predstavlja platno kojim se ljudi mogu povezati s umjetnikovim nasljeđem stvarajući emotivnu vezu s njegovim osebujnim izričajem.

Rođen u Zagrebu, Bućan pripada New Art Practice generaciji umjetnika koji su se zainteresirali za kombiniranje vizualne umjetnosti s novim tehnologijama kao što su fotografija, polaroidi, fotokopije, film, video i grafički dizajn. Bućanov rad svjetski je iznimno cijenjen, izlagao je u MoMA-i i Tate-u, a sada je njegov odvažan i raznobojni, osebujni stil prikazan kroz art’otel Zagreb pretvarajući hotel u živuću galeriju i jedinstven hommage njegovoj slavnoj karijeri.

artotel Zagreb_Matthew-Shaw

Foto: art’otel Zagreb, Matthew Shaw

Učitati još
Zatvori