Zavirite u čudesni plutajući hotel u Laponiji koji je stvoren za savršeno zimsko putovanje

Zavirite u čudesni plutajući hotel u Laponiji koji je stvoren za savršeno zimsko putovanje

Nakon dugog iščekivanja, genijalni plutajući hotel u švedskom dijelu Laponije napokon je otvorio svoja vrata. Nazvan Arctic Bath, ovaj čudesni hotel nalazi se u mjestu Harads na rijeci Lule, otprilike 50 kilometara od Arktičkog kruga. Ovo jedinstveno zdanje projektirali su arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi, a svojom arhitekturom i dizajnom stvarno ostavlja bez daha. Glavna zgrada izgledom podsjeća na ptičje gnijezdo koje pluta na vodi, a dizajn je nadahnut drvom, odnosno balvanima koji su se nekad prenosili rijekom Lule.

Švedski spa hotel za jedinstveni odmor

Dizajneri su uložili puno promišljanja i truda kako bi svaki gost ovdje doživio neprocjenjivo iskustvo, a hotel je izgrađen tako da gotovo u nikakvoj mjeri ne zagađuje okoliš oko sebe. Oko glavne zgrade hotela nalazi se ukupno 12 kućica od kojih su neke smještene na vodi, a druge na tlu. Svaka nudi spoj luksuza i udobnosti, a odlikuje se jedinstvenim dizajnom. U gradnji su korišteni prirodni, održivi materijali poput drveta, kamena, kože i luksuznog tekstila, dok interijerom prevladava skandinavski dizajn.

Posebnost Arctic Bath hotela je u tome što ljeti pluta na površini rijeke, a zimi je zaleđen na mjestu. U središtu hotela nalazi se ledeni bazen s pogledom na nebo, a oko njega smještene su tri saune. Gostima su još na raspolaganju kupke, kao i razni spa i wellness tretmani. Tijekom zimskih mjeseci možete uživati u spektakularnom pogledu na auroru borealis, a ljeti se pripremite na ponoćno sunce jer dnevna svjetlost tada ovdje traje 24 sata. Gosti će po dolasku dobiti Arctic Spa Kit koji uključuje pilinge za tijelo, maske i kreme za lice, tretmane za stopala, a kući će se vratiti sa eco-friendly kupaćim kostimima i ogrtačima.

Kućice na vodi i na tlu

Kolibe koje se nalaze na tlu veličine su 62 kvadratna metra, a u njoj može spavati do 5 osoba. Spiralne stepenice vode vas do galerije na kojoj se nalaze kreveti, a na raspolaganju vam je i terasa na kojoj se možete opuštati, uživati u jutarnjoj kavi ili meditaciji. Koliba je opremljena kadom i tušem, spa barom, minibarom, klimom, podnim grijanjem, a ima i Wi-Fi.

Postoji i suite za dvije osobe, također s galerijom i vanjskom terasom. Opuštati se možete i u dnevnom boravku, a na raspolaganju vam je i kupaonica s kadom i tušem.

Na vodi se nalaze kućice s jednom spavaćom sobom, kupaonicom s tušem i vanjskom terasom. Kao i kod gore navedenih kućica, i ove na vodi imaju klimu, minibar, spa bar, podno grijanje i internet.

Hotelski restoran poslužuje tradicionalnu švedsku kuhinju s lokalno uzgojenim namirnicama, a u cijenu smještaja ulazi doručak te večera u 5 slijedova za dvije osobe, kao i korištenje svih aktivnosti u spa centru. Smještaj u ovom jedinstvenom hotelu koštat će vas 907 eura po noćenju ako odaberete kućice na vodi, dok ćete za one na tlu morati odvojiti 80-ak eura više.

U nastavku donosimo još par fotografija hotela koji izgleda kao iz neke snježne bajke, a više informacija možete pronaći ovdje.

Foto: Arctic Bath

Preporuka

Zatvori