Urbani zagrebački kvart Trešnjevka uskoro dobiva moderan stambeni kompleks
Urbani zagrebački kvart Trešnjevka uskoro dobiva moderan stambeni kompleks

Urbani zagrebački kvart Trešnjevka uskoro
dobiva moderan stambeni kompleks

Usprkos brojnim izazovima, Zagreb je u posljednjih nekoliko godina doživio urbanističku renesansu u čijem se središtu nalaze kvartovi. Nakon dugog razdoblja tijekom kojeg se život u Zagrebu okretao oko samog centra grada, novi trend, koji prati istovjetne promjene u brojnim zapadnoeuropskim gradovima, je otkrio veliki potencijal koji se krije izvan najužeg centra grada. Iz godine u godinu, zagrebački kvartovi ističu se svojom raznolikošću i brojnim mogućnostima koje donose.

Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije

Srce Trešnjevke uskoro dobiva najmoderniji stambeno-poslovni kompleks

Svjedoci smo da se zagrebački kvart Trešnjevka unazad nekoliko godina u potpunosti transformirao i postao jedno od najpoželjnijih kvartova za život i rad. Škole, vrtići, parkovi, dobra povezanost, blizina strogom centru grada i kompleksi zgrada koji čine mikrozajednicu – razlozi su zašto je ovo idealan kvart za svakog pojedinca. Trešnjevka uskoro dobiva novi kompleks na Novoj Cesti koji je samo početak još većeg razvoja i modernizacije ovog susjedstva. Radovi na ovom kompleksu krenuli su ovo ljeto, a prvi stanari u moderan kompleks Allegheny Plazu moći će useliti koncem 2023. godine.

Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije
Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije

Kada su u pitanju moderni objekti uvijek se postavlja pitanje trendova. Svjedoci smo da se trendovi u današnjem svijetu mijenjaju brzinom svjetlosti pa je motiv svakog arhitekta kreirati prostor čiji su dizajn i estetika bezvremenski. Upravo se zbog toga Allegheny Plaza arhitektonski temelji na principima Moderne čije autore karakterizira internacionalni stil. Iako je fokus na suvremenoj gradnji, arhitekti ovog kompleksa naglašavaju kako će kompleks trajno obogatiti gradsku vizuru i podići kvalitetu stanovanja kako na Trešnjevci pa tako i u Zagrebu. Iza Allegheny Plaze stoji ambiciozni projektantski studio Supreme iz Zagreba,  dok je za dizajn zaslužan internacionalni tim arhitekata na čelu sa svjetskom, a našom Mirandom Vukasović, multitalentiranom arhitekticom i dizajnericom s adresom u Portugalu.

Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije

Što sve možemo očekivati od Allegheny Plaze?

Allegheny Plaza kreirana je kao stambeno-poslovni kompleks. Imajući na umu privatnost i mir stanara, poslovni prostor u potpunosti je odvojen od stambenog. Uz to, ovaj kompleks ima i atrijski prostor koji je obogaćen vertikalnim vrtom i aromatičnim parkom s premisom kreiranja zelene oaze koja služi za opuštanje. Projekt obuhvaća nekoliko različitih stambenih tipologija, a po prvi puta na hrvatskom tržištu imat ćemo prilike useliti se u londonski  ‘loft’ koji je u skladu s modernim načinom života. Također postoje i ‘studio’ apartmani, višesobni stanovi s prostranim loggiama, dok najviše etaže krase najveći stanovi s pogledom na grad.

Osim moderne infrastrukture tim ovog projekta vodio se, u današnje vrijeme, izuzetno bitnim aspektom energetske učinkovitosti. Kompleks Allegheny Plaza biti će opremljen najsuvremenijom solarnom elektranom koja će svim stanarima omogućiti izrazite uštede. Stoga, sa sigurnošću možemo reći kako je ovo jedan od stambenih kompleksa u kojemu bismo željeli živjeti.

Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije
Autor: Studio Soba – 3D Vizualizacije
Učitati još
Zatvori