Jedna od najljepših Airbnb kuća inspirirana je filmovima Wesa Andersona

Jedna od najljepših Airbnb kuća
inspirirana je filmovima Wesa Andersona

Genijalni um Wesa Andersona iznjedrio je filmove čiji su zanimljivi likovi, isprepleteni u vrlo neobičnim, ali toplim pričama, oduševili publiku i kritiku. Dio Andersonove genijalnosti i čari njegovih filmova zasigurno se nalazi i u njegovom izuzetnom osjećaju za estetiku. Pomno kolorirani filmovi, u svoj svojoj oku ugodnoj simetričnosti, nepresušan su izvor inspiracije bilo da govorimo o modnom stilu ili uređenju interijera. Filmovi poput The Grand Budapest Hotel, The Royal Tenenbaums i Moonrise Kingdom poslužili su kao inspiracija za uređenje jedne od najljepših Airbnb kuća.

Kuća gospodina Andersona

Smještena na otoku Prince Edward u Kanadi, kuća gospodina Andersona, kako ju naziva njezina vlasnica Dayna, stara je više od sto godina, no u potpunosti je preuređena kako bi odgovarala svakoj potrebi i želji modernog putnika. Osim što je modernizirana, ova kuća ima i jedan od najimpresivnijih interijera koje ćete imati prilike pronaći na Airbnb-u, a koji je u potpunosti inspiriran filmovima redatelja Wesa Andersona.

Kao velika obožavateljica poznatog redatelja, Dayna je oduvijek htjela biti dio obitelji Tenenbaum, putovati u The Darjeeling Limited vlaku, odsjesti u The Grand Budapest Hotelu i pridružiti se Samu i Suzy u njihovim avanturama. Kako bi dašak magije filmova Wesa Andersona unijela u svoj život, Dayna je odlučila u potpunosti preurediti stoljetnu kuću i pretvoriti ju u odu omiljenom redatelju.

Uređenje svake od soba inspirirano je jednim od Andersenovih filmova. Od palete boja do dekoracije u kojoj ćete u trenu prepoznati reference na likove i scene ako ste, baš poput Dayne, ljubitelji američkog redatelja, svaki je prostor promišljen i uređen do posljednjeg detalja. Zašto ne biste odspavali u Camp Ivanhoe spavaćoj sobi, slušali ploče u predsoblju inspiriranom Suzy Bishop, imali filmsku večer u The Life Aquatic dnevnom boravku i uživali u opuštajućoj kupki u Grand Budapest kupaonici?

Ako planirate skori posjet Kanadi, otok Princa Edwarda i kuća gospodina Andersona nešto su što nećete htjeti propustiti. Njezin divan interijer otkrijte u nastavku, a više detalja možete pronaći ovdje.

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori