6 dizajnerskih trendova koji će obilježiti interijere 2019.

6 dizajnerskih trendova koji će
obilježiti interijere 2019.

Kada se prisjetimo trendova u uređenju interijera iz 2018. godine zasigurno ćemo pamtiti statement zidove i podove, rasparene komade namještaja i miješanje različitih stilova, neutralne boje i nježnu boju kadulje. Profinjena estetika čistih linija i površina i dalje će biti dominantna i u godini koja dolazi kada je uređenje interijera u pitanju. I to će se preslikati ne samo na uređenje doma već i na restorane, kafiće i restorane jer je naglasak na uživanju i udobnosti. Na svim mjestima gdje ćemo provoditi vrijeme važno je da se osjećamo potpuno relaksirano i da je sve prilagođeno zadovoljstvu. Spoj praktičnosti i lijepe estetike, ono je na što se stavlja akcent.

Dizajneri su već sada najavili stilove i kombinacije koje će oživjeti interijere i učiniti ih lijepima i ugodnima. Uvode se samo mali pomaci i nadgradnja na već postojeća rješenja koja su zapravo završni touch za stiliziranost kakvu priželjkujemo. Stoga će se u naše interijere ponovno vratiti art deco, malo tradicionalnih detalja koji naglasak stavljaju na eleganciju. Skandinavski stil će apsolutno dominirati, a najveće osvježenje je color blocking.

U nastavku pročitajte što nas još očekuje za besprijekorno uređene interijere u godini koja je pred nama.

 

Skandinavsko – nordijski stil

Skandinavsko – nordijski stil već je neko vrijeme vrlo omiljen, a glavni razlog tomu je prozračnost i minimalizam koji ne opterećuje već pridonosi lijepom osjećaju u svakom prostoru. Jednostavan i funkcionalan dizaj, puno svjetlosti i neutralne boje koje je tako jednostavno kombinirati s najrazličitijim detaljima čini ovaj stil toliko omiljenim. I ne nazire se kraj vladavini skandinavske estetike što nas posebno veseli.

Boho utjecaj

Boho utjecaj posebno se vidi kada su u pitanju detalji u uređenju prostora. Pleteni lusteri i svjetiljke od rafije i ratana, prostirke, prekrivači i naslonjači unose u prostor malo razigranosti i nonšalancije. Stoga ovaj stil savršeno balansira s ostalim trendy komadima u interijeru. Bilo da se odlučite za boho varijante s puno boja ili monokromatske verzije vaš će prostor prodisati i učinit ćete ga idealnom zonom za odmor i relaksaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nordic ➳ Rustic ➳ Bohemian (@bytrineravn) on

Povratak art deco detalja

Art deco prvo se uselio u uređenje interijera hotela i restorana čineći ih dodatno elegantnima i profinjenima s detaljima koji djeluju na prostor kao nakit u našem osobnom stilu. Art deco detalji prostoru daju posebno zanimljiv pečat i nameću se kao definicija cjelokupnom imagea. S obzirom da će u 2019. posebno mjesto u uređenju interijera zauzeti smaragno zelena boja, sofe i naslonjači u smaragdnoj boji baršuna toliko su raskošni da preuzimaju glavnu riječ u prostoriji. u kombinaciji s dizajnerskim, odnosno umjetničkim lampama, vaza i sitnicama koje dodatno naglašavaju stil svaki će interijer uljepšati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EICHHOLTZ (@worldofeichholtz) on

Color blocking

Color blocking će biti posebno poželjan u prostorima koji imaju potrebu biti zaigrani i vedri. Namještaj u jednoj boji, jastuci u drugoj, a tepih ili zidovi u nekim potpuno suprotnim nijansama odlično će se uklopiti u onu prostoriju u kojoj siu želite dati oduška. No, ne pretjerujte sa šarenilom. Sasvim je dovoljno da jednu prostoriju pretvorite u carstvo boja i osvježite stil interijera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Raak (@sararaak) on

Prirodni materijali

Prirodni materijali naglašavaju prirodnu otmjenost i toplinu. Drveni namještaj bez dodatnih boja i detalja učinit će da se u prostoru osjećate ugodno i smireno. Energija drveta pozitivno utječe na naše raspoloženje pa će ovakvi komadi još uvijek (i dugo) biti popularni.

Povratak tradicionalnog stila

Tradicionalni stil koji podsjeća na pažljivo opremljene domove naših baka ponovno se vraća u uređenje interijera. Poželjne su umjetničke slike na zidovima s raskošnim okvirima, svileni zastori i tapacirani naslonjači koji u prostor unose starinsku eleganciju. Uz raskošne stolice, klavir i ormare od punog drveta pretvorit ćete interijer u maleni dvorac.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori