5 vintage komada koje možete pronaći na buvljacima
5 vintage komada koje možete pronaći na buvljacima

5 vintage komada koje možete
pronaći na buvljacima

Preuređenje interijera nam je jedna od najdražih aktivnosti, a još više volimo kada ne moramo utrošiti puno novaca i vremena za čisti wow efekt. Ponekad je dovoljno “ubosti” par pravih, svevremenskih komada uz kojih i kozmetičke promjene uvijek mogu izgledati novo i svježe. Kada gradimo priču našeg interijera važno je stvoriti neutralni ugođaj kojeg će onda detalji podizati ovisno o našem raspoloženju ili dobu godine. Neki od “the komada” upravo su oni koje možemo pronaći na buvljacima ili u trgovinama s vintage predmetima. Osim što uvijek dobro izgledaju, imaju i svrhu pa ste time ubili nekoliko muha jednim udarcem. Za vas smo složili listu od 5 vintage komada koje možete pronaći na buvljacima, a koje će oživjeti svaki interijer. 

Lampa

Vintage lampe apsolutno su must have u svakom interijeru. Nevažno koji stil preferirate, u bilo kojoj dekadi možete pronaći odlične primjerke koji će pristajati u svaki interijer. Podne, zidne, stolne, s velikim i raskošnim sjenilima ili pak jedva primjetnim žaruljama na industrijskim lusterima – na vama je da odaberete. Sajmovi poput Hrelića ili Britanca nedjeljom, inspirirat će vas ako ni sami nemate ideju kakva bi vam točno lampa pristajala u životni prostor. Jedna takva kvalitetna i mirni ste. Ako odaberete neku sa sjenilom koje možete mijenjati, imate kameleonsku lampu za cijeli život. 

Gramofon 

Ploče su ponovno in. Osim starih izdanja sve više glazbenika ponovo izdaje na vinilu jer kako kažu ljubitelji “taj zvuk pucketanja ploče” malo što može nadomjestiti. Da ne bi sve ostalo na lijepim pločama na polici treba vam i kvalitetan uređaj na kojem iste možete i slušati. Razne trgovine nude sjajne restaurirane gramofone s novim iglama koji daju savršen zvuk, a na buvljacima i tržnicama možete pronaći i one koji će vaš prostor odmah pretvoriti u Pariz svojim vizualnim čarima. Sada osim što možete slušati glazbu, imate i nevjerojatan statement komad kojeg malo što može nadmašiti. 

Vintage komoda

Imati komodu od pravog drveta, ručno izrezbarenu na koju ćete smjestiti svoje moderne vaze ili okvire za slike san je svake romantične duše. Ovakvi komadi danas mogu koštati kao suho zlato, ali ih se na buvljacima često može naći u malo lošijem stanju. Ne očajavajte. Uz malo laka i boje, sa šmirglanjem i promjenom ručkica, vratit ćete sjaj staroj komodi i tako obnoviti unikatan komad kakvog danas rijetko gdje možete kupiti. Eksperimentirajte. 

Plakati i slike 

Prazni zidovi mogu biti fora, ali jednako tako slike i primjerice filmski posteri mogu učiniti pravu čaroliju za vaš interijer. Potražite one koje volite, one koji bojama pripadaju u vaš interijer i održavaju vašu ljubav prema glazbi i filmu i ukomponirajte ih na svoje zidove. Još ako se poslužite starim okvirima, koji se također mogu pronaći vrlo jeftino, vi ste svoje odradili. 

Posuđe 

Vintage posuđe kakve smo navikli gledati u vitrinama naših baka ponovno je in. Osim što kvalitetom itekako odskaču od današnje ponude u masovnoj proizvodnjoi, unijet će poseban šarm u svaku kuhinju i blagovaonicu. Kristalne čaše, oslikani porculan, srebrni i zlatni pribor za jelo – potražite ih na omiljenim buvljacima. Ne mora vas brinuti ako ne možete pronaći cijele setove – različito je u modi. Oslobodite kreativca u sebi i već za vikend pred nama krenite u lov na blago. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori