Bezvremenski komadi za dom koje stalno viđamo na Instagramu

Bezvremenski komadi za dom koje
stalno viđamo na Instagramu

Ako ste u posljednje vrijeme pratili trendove za uređenje interijera i pokušali ih usporediti s onima unazad nekoliko godina, sigurno ste primijetili drastičnu razliku. Prvenstveno u načinu na koji biramo boje i materijale, ali i dekoracije. Vaze i posude danas su u službi estetskog podizanja dojma dok su prije bile namijenjene prvenstveno upotrebi i efikasnosti.

101 Copenhagen je jedan od novijih danskih brendova, a njihove bezvremenske komade često viđamo na Instagram feedu s najljepšim interijerima. Što ih čini posebnima i zašto nam se sviđaju, doznajte u nastavku.

Danski brend 101 Copenhagen

Dekoracije za dom oduvijek su igrale važnu ulogu pri uređivanju interijera. Životni prostor bez njih je prazan, a kako bi iz njega izvukli maksimum potrebno je ‘dozirati’ količinu dekorativnih predmeta. Jedna od najčešćih grešaka koje radimo jest da ih biramo nasumično pa tako nastane jedan veliki miks tekstura i boja koje se često jednostavno ne slažu i ne stapaju s interijerom. Skandinavski brendovi dobro su poznati po sofisticiranom dizajnu i s razlogom su se istaknuli kao najpopularniji odabir modernog doma.

101 Copenhagen dizajn pronašao je savršenu mjeru za kreiranje bezvremenskih detalja koji će dom podići na jednu sasvim novu razinu. Sigurno ste i sami primijetili divne vaze i posude na Instagram profilima posvećenim dizajnu interijera i arhitekturi. Potpisuje ih danski brend, a osim toga u dizajniraju i ogledala, rasvjetu i razno posuđe.

Pročišćeni dizajn i najbolji materijali

 

Najnoviju kolekciju 101 Copenhagen osmislili su Kristian Sofus Hansen i Tommy Hyldahl. Iz strasti prema metalima, kamenu i betonu te drvetu nastala je Sphere linija. Minimalistički pročišćeni dizajn – odlike su rasvjete koja će stvoriti divnu atmosferu. No, u suradnji s talentiranim umjetnicima nastale su i rukotvorine poput vaza, zdjela, pladnjeva i svih onih sitnica koje boravak u stanu čine ljepšim. Umirujuće boje, prirodni ‘raw’ materijali čine ih bezvremenskim klasicima koji će se uklopiti u svaki dom.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori