Nestvarno lijepa kamena vila u Motovunu je stvorena za bajkoviti odmor

Planiranje godišnjeg odmora ili barem vikenda provedenog izvan grada podrazumijeva apsolutno uživanje i ništa manje od toga. Ukoliko težite odmoru u ugodnom ambijentu, okruženi idiličnom prirodom, uz vrhunsku gastronomsku ponudu, onda je Istra pravi izbor. Od gradova na obali do gradića u unutrašnjosti, cijela Istra je kao stvorena za istraživanje i uživanje. U sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne, nalazi se vjerojatno najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić Motovun koji privlači turiste iz cijelog svijeta. Na njegovom obronku smjestila se i ova predivna kamena kuća – Villa Angelo.

Villa Angelo iz 18. stoljeća

Villa Angelo je nestvarno lijepa kamena kuća smještena u srcu Motovuna. Izgrađena je tijekom 18. stoljeća i potpuno je renovirana i prilagođena luksuznim navikama čovjeka 21. stoljeća. Sklad tradicionalnog istarskog kamena, drvenih greda i stakla u ovom romantičnom interijeru ugođaj je u kojem svaki pravi hedonist priželjkuje boraviti.

Kuća je obnavljana tijekom tri desetljeća i opremljena je najboljim lokalnim i talijanskim materijalima. Svaka soba je uređena s puno mašte, a upotreba visokokvalitetnih materijala se ističe u podovima od istarskog vapnenca, drvenim, restauriranim kuhinjskim ormarićima i ručno izrađenoj bakrenoj kadi.

Impresivan interijer i pogled od kojeg zastaje dah

Villa Angelo se prostire na 3 kata i 200 kvadratnih metara. U prizemlju se nalazi drvena kuhinja s modernim aparatima i rustikalnim stolom za objedovanje te veliki dnevni boravak s vrtnim prozorima koji vode do lođe i terase koja se proteže cijelom dužinom kuće. Ispod lođe s drvenim gredama nalazi se stol za blagovanje, a s druge strane smjestio se veliki krevet za plažu, idealan za sunčanje tijekom dana i promatranje neba noću. Panoramski pogled u kojem možete uživati iz svakog kutka terase stvarno je spektakularan.

Na prvom katu nalaze se dvije spavaće sobe i tri kupaonice, a još jednu spavaću sobu možete naći u potkrovlju. Svaka soba je opremljena bračnim krevetom, dok ona u potkrovlju ima još dva ležaja. Iz svake sobe pruža se pogled na planine ili dolinu rijeke Mirne.

Eksterijer Ville Angelo jednako je impresivan kao i njen interijer. Iz prelijevnog bazena također možete uživati u čarobnom pogledu na Motovunsku dolinu, a ispod njega se nalazi mediteranski vrt od mješavine biljaka, cvijeća i mirisnog začinskog bilja, kao i još jedan krevet za plažu. Prolaskom kroz vratšca na kraju vrta doći ćete do parne kupelji u kojoj možete uživati u aromaterapiji i terapiji bojama. Bazen, parna kupelj i vrt nalaze se dvije etaže ispod kuće, a gosti do njih dolaze s posebnog ulaza.

Pokraj Ville Angelo nalazi se i Villa Garbizza koja bi ove godine također trebala biti dostupna gostima. U nastavku zavirite u Villu Angelo, a sve dodatne informacije pronađite na službenoj stranici.

Foto: Vanja & Samantha Smilovic, Lorna Kijurko

3