Maja Kranjec dala nam je super ideju za uskrsni vjenčić koji možete sami napraviti

Bliži nam se Uskrs koji je nezamisliv bez šarenih pisanica i ostalih uskrsnih specijaliteta u kojima ćemo uživati za blagdanskim stolom. Ako ste poput nas ove godine odustali od većine planova i još se niste pripremili za uskrsno slavlje, ne brinite – još uvijek stignete. Ako ne znate gdje kupiti šunku, pincu, francusku salatu i sve ostale poslastice koje jedemo za Uskrs, možda vam pomognu adrese s kojih možete naručiti dostavu na kućna vrata. Uz to, s vama smo podijelili i nekoliko ideja za dekoraciju pisanica, a danas vam donosimo prijedlog za ukrašavanje vrata ili dekoriranje blagdanskog stola.

Savršeni uskrsni vjenčić

Uskrsni vijenac je, jednako kao i adventski koji izrađujemo za Božić, lijepa blagdanska dekoracija kojom možete ukrasiti vaša ulazna vrata ili njime dekorirati stol. Nama se jako svidio ovaj koji je izradila Maja Kranjec koja je s nama podijelila upute kako ga i vi možete sami napraviti kod kuće. Izrada je vrlo jednostavna, a rezultat jako efektan!

Za izradu uskrsnog vjenčića potrebni su:

  • vijenac od slame
  • mahovina
  • savitljive grane poput vrbe ili loze
  • ukrasna jaja (od stiropora, plastike, drva…)
  • tanka žica
  • pištolj za vruće ljepilo
  • čačkalice

Mahovinu slažite po vijencu na način da pokrije slamu. Pričvrstite je motajući tanku žicu oko vijenca. Grane omotajte oko vijenca pa pripremite pištolj za ljepljenje ukrasa. U ovom slučaju koristili smo jaja od stiropora koja možete ostaviti bijela ili bojati po želji. Špricanjem kistom umočenim u vodene boje možete postići točkice koje daju prirodni izgled jaja.

Nakon toga, vrućim ljepilom zalijepite ukrase po mahovini. Ako koristite jaja od stiropora, njih možete nabosti prvo na čačkalice, a zatim ih nabosti na vijenac. Na taj način ih možete jednostavnije preslagivati onako kako želite.

Osim jaja, možete koristiti i druge ukrase. Kad Uskrs prođe, jednostavno maknite ukrase i ostaje vam lijep prirodni vijenac koji možete nadopunjavati i mijenjati kroz godinu.

Foto: Maja Kranjec

2