Hit komad namještaja za svibanj: statement fotelje za svaki kutak

@repeatstory

Kako bi stan postao dom potrebno je stopiti puno različitih elemenata u jednu skladnu cjelinu. Bez namještaja, niti jedan životan prostor ne može biti funkcionalan. Danas zahvaljujući inovacijama u dizajnu interijera i uređenju doma inspiraciju pronalazimo na svakom koraku i izbora je napretek. Kao jedan od najvećih trendova u 2019. istaknuo se jedan komad – statement fotelje. Naime, već smo pisali o njima u malo drugačijem kontekstu.

Kao hit komad namještaja za svibanj izabrali smo statement fotelje, upečatljive i udobne te prije svega funkcionalne. Ako se pitate zašto, u nastavku imamo sve odgovore.

Svibanjski ‘must have’ – statement fotelje

Društvene mreže koje najčešće koristimo na dnevnoj razini su Instagram i Pinterest. Prije svega zato što su prepune divnih fotografija, a u samo nekoliko klikova po ekranu tražilica nam izbacuje tisuće inspirativnih fotki za traženi pojam. Nakon dugih zimskim mjeseci i sivila koje nas je uspavalo, proljeće je u interijere donijelo novu svježu dozu ideja. Kako svoj životni prostor efikasno stilizirati i prilagoditi potrebama, a da istovremeno bude i estetski lijep? Nisu potrebna velika izdavanja kao niti rušenje zidova i renovacije da svoj dom osvježite.

Svibanj donosi promjenjivo vrijeme barem ako možemo predvidjeti s obzirom na kišni, prohladni završetak travnja. Sve one zabavne aktivnosti koje želimo s najdražim ljudima provoditi na svježem zraku, kiša i oborine premjestit će u naše domove. Za okupljanja su vam stoga potrebne stolice i fotelje kako bi se svi udobno smjestili i uživali u atmosferi doma. Dakle statement fotelje prije svega je dobro imati u domu kada naiđu nenajavljeni gosti, ali gdje god ih smjestili – uljepšat će svaki kutak i podići dojam cijelog interijera.

Zašto ih volimo?

Ako ste i sami entuzijastični oko interijera i uređenja, na društvenim mrežama sigurno ste primijetili pojam aesthetic. U opise svojih profila često ih stavljaju dizajneri i stilisti te svi oni koji imaju oko za lijepo i vole fotografirati segmente svog doma. Statement fotelje tako su postale ključan komad koji je svoje mjesto dobio u brojnim kadrovima nekih od najljepših interijera na Instagramu. Kutak za čitanje, poznatiji kao reading nook raskošan je dodatak dnevnom boravku ili spavaćoj sobi bez obzira na kvadraturu.

Za njega vam je potrebna dobra fotelja i stalak s knjigama. Sve češće možemo ih vidjeti i u kupaonicama, iako unazad samo nekoliko godina ta ideja bila bi nezamisliva. U prošlosti su prostrane kupaonice kraljevskih palača obavezno imale jedan divan ili statement fotelje. Imale su i svoju funkciju, kako bi nakon višesatnog odijevanja, friziranja i šminkanja dvorske dame mogle odmoriti i predahnuti. Danas ih ipak više volimo vidjeti u dnevnom boravku ili garderobi. Poigrajte se veličinom koja će odgovarati prostoru, a ovisno o stilu uređenja i dojmu koji želite postići i samim modelom.

 

Foto: Instagram

 

0